«Не варто грати на біді у політичні ігри», - політолог про ситуацію в Луцькраді

«Не варто грати на біді у політичні ігри», - політолог про ситуацію в Луцькраді
Через відсутність міського голови у Луцькій міськраді можуть готувати переформатування та заміну на посаді секретаря і проводять для цього кулуарні перемовини. Наразі такі речі загрожують дестабілізацією для Луцька, - вважає політолог Тарас Літковець.

Про це він розповів у коментарі ВолиньPost.

«Згідно із християнськими канонами ще 40 днів душа померлого літає над містом Луцьк. І ще навіть не пройшло не те що 40, а й 9 днів. Тому сам факт, якщо він є, підкилимної боротьби, брудних інтриг за майбутню посаду міського голови мені неприємний. Якщо якісь сили це використовують, прикриваючись будь-якими гаслами, наприклад макіавеллізму – «політика без моралі», то макіавеллізм передбачає аморальні методи для дуже моральної і високої цілі. А не боротьби за посаду, як в цьому випадку.

Проблеми тут я не бачу, бо законодавством визначено, як в цьому випадку має діяти Верховна Рада і міська рада. Якщо не помиляюся, впродовж 15 днів виконувач обов’язків міського голови повинен подати у Верховну Раду. І Верховна Рада ще впродовж 3 місяців мусить призначити вибори луцького міського голови. Тобто теоретично це може бути 3 місяці і 15 днів. Хоча ВРУ може їх призначити і через місяць, і через два. Тому нового голову ми отримаємо через 4-6 місяців.

Я розумію, що працівники Луцької міської ради, як і працівники бюджетної сфери, стали заручниками ситуації. І якщо якісь кулуарні, підкилимні перестановки розпочнуться зараз, це внесе деструктивний елемент в роботу міськради, не скажу, що буде хаос, проте стабільність буде порушена.

Не пригадую випадків, коли міській голова помер, виконуючи обов’язки, ще й в обласному центрі. Луцьк може стати нехорошим прецедентом. Тому я думаю, що все повинно йти природнім, логічним та передбаченим законом шляхом. І оскільки зараз виконувач обов’язків – секретар міськради Юлія Вусенко, не треба «бігти перед бричкою». Не варто грати на чиїйсь біді у політичні ігри».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Місько їх благословить...
Відповісти
"макіавеллізм передбачає аморальні методи для дуже моральної і високої цілі" ... Смішно, та ще й від політолога. ціль Макіавелізму одна - розказати як захопити владу і її утримувати
Відповісти
Шановні міські депутати, є виписаний закон,процедура,дотримуючись,будьте добрі! Противно дивитись на вашу гризню, за місто дбайте і майте витримку. На вас дивляться не лише лучани, а й Бог.
Відповісти
Останні новини
«Не варто грати на біді у політичні ігри», - політолог про ситуацію в Луцькраді
08 лютий, 2017, 14:11