«Десантник пішов у небо»: у Ківерцях поховали Героя Маріса Камінського

«Десантник пішов у небо»:  у Ківерцях поховали Героя Маріса Камінського
У Ківерцях сотні людей схилили в скорботі голови та, стоячи на колінах, проводжали в останню путь бійця 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Маріса Камінського, який поліг під Авдіївкою.

Прощалися з Героєм 8 лютого.

Сотні людей, серед яких знайомі та побратими прийшли попрощатися із загиблим Героєм до будівлі медичного коледжу, де відбулася заупокійна панахида. Опісля тіло Камінського під траурні звуки військового оркестру, у супроводі сотень людей, спровадили до Свято-Покровського храму. Попереду траурного кортежу юнаки та дівчата встеляли землю живими квітами.

Вздовж усього шляху люди зустрічали тіло Героя, стоячи на колінах, подекуди із запаленими свічками у руках. На очах у людей бриніли сльози.

«Сьогодні ми Молимося за спокій його душі… Він був прикриттям для своїх підлеглих, він був мудрим керівником, вірним побратимом та товаришем, безстрашним командиром, який вже ось-ось мав повертатися додому», – сказав у проповіді настоятель Ківерцівського благочиння УПЦ КП Іван Семенюк. Українські Герої ціною власного життя боронять нас на Сході України аби не повторилися страшні роки голоду та репресій, а земля, на якій живемо, не перетворилася на випалене поле.

«У небо відходить воїн-десантник – той, хто не раз підіймався у небо, хто бачив над собою відкритий купол – зрозуміє мене. Сьогодні на колісниці свого небесного покровителя він підіймається у небо останній раз – для того, щоб там залишитися, - зауважив голова громадської організації військові капелани Волині Михайло Бучак. Тож сьогодні живим тільки залишається молитися за Героїв, щоб вони залишалися тут будувати Україну.

Після відспівування у храмі сотні людей та десятки автівок спроваджували загиблого Героя на кладовище. Військові відділи честь та усі присутні знову стали на коліна. Під звуки пострілів із автоматів та Державного гімну, і поховали Маріса Камінського.

Вадим Ваврищук
Вадим Ваврищук

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з такою владою скоро всі підемо в небо !
Відповісти
Останні новини
«Десантник пішов у небо»: у Ківерцях поховали Героя Маріса Камінського
08 лютий, 2017, 17:04