Лучанин оскаржує в суді продаж квартири за комунальні борги

Лучанин оскаржує в суді продаж квартири за комунальні борги
У Луцькому міськрайонному суді розпочали розгляд справи за позовом Олександра Швейгера. Торік, коли його квартиру продали за комунальні борги через електронні торги, історія набула особливого резонансу.

Це перший і поки єдиний такий випадок в Україні. На думку сторони позивача, державні виконавці не мали права цього робити. Нині вони та новий власник квартири є відповідачами у цій справі, - повідомляє ВРД НСТКУ.

Скандальна історія з відчуженням майна через борги за «комуналку» розпочалась навесні 2016 року Власники квартири на вулиці Коновальця в Луцьку заборгували майже 50 тисяч гривень. Комунальники звернулися до суду. Феміда ухвалила рішення стягнути заборгованість через виконавчу службу. У результаті квартира пішла з молотка через електронні торги.

«Про те, що мали квартиру продавати, я не знав. Не знав навіть, що суд був – щоб якось оскаржити, чи ще щось… З бабці 20% з пенсії вираховували кожного місяця, я деяку суму гасив. Чому вони нічого не залишили, вони ж були тут, ніякого документу про те, що суд має бути?» – каже Олександр Швейгер.

Попереднє слухання під головуванням судді Інни Плахтій відбулося без позивача Олександра Швейгера.

Його інтереси представляє Олег Огородник: «Якби його попередили, що до такого-то числа заплатиш цю суму, я думаю, будь-яка людина б взяла кредит і заплатила… Вони належним чином не повідомили і думали, що в цій квартирі ніхто не проживає. Її описали, продали, ніхто шуму не підіймав».
Зараз у квартири — новий власник. Він придбав її через систему електронних торгів. Сплатив гроші. Нині він та перший відділ державної виконавчої служби Луцька є відповідачами у цій справі.

Під час попереднього слухання сторони звернулися до суду з клопотаннями щодо долучення до справи свідків та оголошення перерви в засіданні. Суддя Плахтій підтримала їх. Наступне слухання відбудеться на початку березня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це цілком в стилі бандовлади - хапнути тишком-нишком, а ти потім доказуй, що не верблюд.
Відповісти
давно пора розганяти наших комунальників сц*ними тряпками
Відповісти
Останні новини
Лучанин оскаржує в суді продаж квартири за комунальні борги
08 лютий, 2017, 19:22