Нововолинськ: місцеві звинувачують птахофабрику в незаконному викиді відходів

Нововолинськ: місцеві звинувачують птахофабрику в незаконному викиді відходів
Мешканці Нововолинська стверджують, що відбувається незаконний викид відходів виробництва підприємством ТзОВ «Птахокомплекс «Губин».

Про це пише в Facebook депутат Борис Бабійчук.

Так, нагадує обранець, 23 грудня начальник КП «Нововолинськводоканал» заявив: «керівництво ТзОВ «Птахокомплекс Губин» отримало категоричну заборону вивозити кров на мулові майданчики міських очисних споруд».

«8.02.2017р мені стало відомо, що на території даного підприємства було вирито дві великих ями, в які щодня підприємство скидає відходи виробництва. За словами очевидців – це чотири асінізаторні машини в день. Ями не мають захисної оболонки, відходи безперешкодно проникають в ґрунт , а відповідно і в ґрунтові води. Якщо терміново не вжити природоохоронних та адміністративних заходів, – це може привести до надзвичайної епізоотичної ситуації, забруднення підземних вод органічними речовинами та біологічними забрудниками, виникненням епідемій. Фото з території підприємства додаю», - пише депутат.

«Локальні очисні споруди, які були умовою будівництва ТзОВ «Птахокомплекс Губин», підприємством так і не запущено. Також на території підприємства в холодильних установках використовується 20т. аміаку. Дренажний резервуар, який повинен вмістити весь аміак у випадку НС зараз є частково заповнений, що є не припустимо. Таке ігнорування техніки безпеки на виробництві несе небезпеку життю працівникам та мешканцям міста», - повідомив Бабійчук.

Тож депутат вимагає в управління екології облдержадміністрації:

«1. Надати мені копію дозвільних документів, а саме в тій частині де описані всі відходи виробництва, шкідливі викиди, небезпечні речовини і методи їх зберігання та утилізації.

2. Ініціювати перевірку підприємства з приводу виявлених порушень та включити мене в склад комісії, яка буде здійснювати перевірку.

3. Провести заміри забруднення ґрунтових вод біологічними та хімічними речовинами поблизу підприємства.

4. У разі виявлення грубих порушень притягнути керівництво даного підприємства до кримінальної відповідальності».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.