Школа № 27 у Луцьку: на спортзал потрібні 80 мільйонів

Школа № 27 у Луцьку: на спортзал потрібні 80 мільйонів
Щоб здати в експлуатацію луцьку школу № 27, потрібно збудувати спортзал, який коштує нині чималі гроші.

Про це під час телепередачі «Відкрите місто» на каналі «Нова Волинь» заявив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Окреслюючи напрямки роботи, посадовець виокремив будівництво 27 школи: «На жаль, у зв’язку з великим бюджетом 27-ї школи, яка вже є довгобудом, ще, мабуть, ми декілька років будемо її зводити».

Згодом він пояснив: на добудову школи потрібно ще 56 мільйонів гривень. Зокрема 20 мільйонів виділили з міського бюджету, решту – 36 мільйонів, сподіваються отримати з Державного фонду регіонального розвитку і депутатських фондів. Тож добудувати саму школу, каже, реально в цьому році. Але ось, щоб ввести її в експлуатацію, треба ще збудувати спортзал.

Цей об’єкт запланували масштабним: з трибунами, які можуть вмістити до тисячі чоловік, він може бути мультифункціональний, і там може розташуватися ціла спортшкола. Проте на його будівництво потрібні чималі гроші.

«Ми перерахували вартість будівництва спортзалу і за новими цінами це трохи менше 80 мільйонів. Зараз прийматимемо рішення, з яких джерел цей об’єкт фінансувати. Є ідея зробити спортшколу, зі спільним використанням залів для 27-ї школи. Плануємо залучити різні види бюджету і прискорити будівництво», - пояснив він.

Нагадаємо, проект будівництва школи № 27, яку в Луцьку будують, начебто, зі спортивним нахилом, не містить проекту спортзалу. Сталося це тому, що під час проектування комплексу, кошторис школи разом зі спортзалом, басейном та ДНЗ порахували у сумі більш ніж 120 мільйонів гривень. Відповідно до чинного законодавства, такі об’єкти мали йти через Кабмін, а це, відповідно, довготривалий процес. Тож будівництво спортзалу з проекту виключили. На добудову школи, відповідно до проекту, задекларували всього 78 задекларованих мільйонів гривень.

Ще восени минулого року йшлося, що, за найскромнішими підрахунками, цей спортзал вартуватиме 40 мільйонів гривень. Нині ж вартість будівництва, з’ясувалося, вдвічі більша, відповідно до проекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага мало того що в тій школі навіть маленького природнього поля небуде щоб діти на чистому повітрі займались то давайте ще зробіть спільне використання спортзалу... пишіть відразу оголошення дітки якщо хочете погуляти ідіть побухайте до чиновники з міської ради продали всю землю а на дітей лишити клепки не вистачило...
Відповісти
поки одну не можуть добудувати і крадуть гроші, в інших районах міста приміщення шкіл самі почнуть завалюватись (це про будову на Чернишевського). але кого цікавлять діти і люди в районі царського села. всі наближені розвозять своїх чад по більш престижних закладах. а влада хай ще в районі там-таму 28 почне зводити
Відповісти