Медики та нардепи вимагають для Волині 6 госпітальних округів

Медики та нардепи вимагають для Волині 6 госпітальних округів
Народний депутат Ігор Гузь, як обіцяв волинянам, вчергове порушив питання створення на Волині достатньої кількості госпітальних округів.

Цього разу спільно волинськими медиками та нардепом Іриною Констанкевич провели у парламенті брифінг. Своє бачення озвучили і представники лікарської сфери з Володимира-Волинського, Любомльського та Камінь-Каширського районів, - повідомили у прес-службі Ігоря Гузя.

Брифінгу передувала зустріч медиків та нардепів заступником Міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком та Віце-прем'єр-міністром України Геннадієм Зубком, під час якої волиняни роз’яснили урядовцям важливість збільшення кількості медичних округів в області.



«Волинська ОДА зайняла таку позицію, що наша мільйонна область заслуговує тільки на 3 госпітальні округи. Медики, жителі області, депутати та голова обласної ради – усі об’єдналися зі спільною позицією – на Волині має бути все ж таки 6 госпітальних округів, які можна «вмонтувати» в розпорядчі документи Кабміну. Волинь - на це заслуговує!» - наголосив Ігор Гузь.

Ірина Констанкевич закликала відповідні органи до створення додаткового округу і в місті Камінь-Каширський, що належить до її виборчого округу.

Перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук зазначив: «У місті розташовані три військові частини та три прикордонних з’єднання, це – 6 тисяч військовослужбовців, 80% з яких зараз захищають східні рубежі нашої країни. Коли вони повернуться, то не матимуть, де повноцінно лікуватися».



Генеральний директор ТМО Любомльського та Шацького районів Володимир Дибель повідомив, що «у 2010 році створили прототип госпітальному округу, адже об’єднали в один - заклади медицини двох районів. «Маємо напрацювання, досвід та хороще обладнання».

Усі медики, як один, наголошували, що мала кількість госпітальних округів – «це не просто крок назад, а це – два кроки в безодню».
Нагадаємо: громада Волині наполягає на створенні шести госпітальних округів з центрами у Володимирі-Волинському, Любомлі, Нововолинську, Ковелі, Луцьку та Камені-Каширському.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди повально хворі,а ви давайте закривайте лікарні і об"єднуйте. Як може хвора людина їхати за 60 км до лікарні?А чому ви ніхто не поцікавився чи потрібні ці бібліотеки.У Луцьку 5 бібліотек в центрі на 500 метрів.Вони потрібні,хто в них ходить?Все можна взяти з Інтернету.А,який там щтат, а які зарплати по 5-10 тисяч.За що?Поцікавтесь,скільки там є реально відвідувачів.Там пусті зали.Я ходила тиждень,і бачила тільки дітей,що гралися в ігри,а де брати книжки зали і читати пусті.А 10 років тому,як я вчилася були повні.Віджили себе бібліотеки вже.Ось,що потрібно об"єднувати,а не лікарні
Відповісти
Мені здається, мова не йде про закриття лікарень, а про акумулювання ресурсів для того, щоб максимально забезпечити устаткуванням та фаховими лікарями обмежену кількість лікарняних закладів, оскільки коштів на усі лікарні не вистачає. Ми розмазуємо кошти між усіма і в результаті не отримуємо нічого. З іншого боку, проблему можна було б вирішити шляхом поглиблення спеціалізацій лікарень. Я наприклад, не розумію, для чого дві потужні та добре оснащені лікарні у Нововолинську та Володимирі.
Відповісти
Останні новини
Медики та нардепи вимагають для Волині 6 госпітальних округів
09 лютий, 2017, 18:55