Луцькі студенти в ПриватБанку захистили дипломи*

Луцькі студенти в ПриватБанку захистили дипломи*
У студентів технічного вишу Волині є хороша багаторічна традиція - досліджувати актуальні теми банківського ринку України та публічно захищати свої наукові роботи не в стінах університету, а в банку.

Рецензували їхні доробки науковці та банкіри-практики. Спудеї під час захисту аналізували проблеми теорії та практики сучасної економічної науки.

Члени екзаменаційної комісії оцінювали насамперед наукову новизну дослідження та рекомендації, подані в роботі. Система рецензування робіт науково-дослідницького спрямування багаторівнева. Дослідження оцінює науковий керівник, викладачі вишу та незалежний фахівець, який має досвід банківської діяльності або викладання економічних дисциплін. Публічні захисти дипломних робіт п’яти магістрів у Луцькому відділенні №3 ПриватБанку рецензенти, керівник відділення Жанна Вакульчук та директор Північно-Західного РУ ПриватБанку оцінили на відмінно.

“Студенти старанні, допитливі, в їхніх очах є велике бажання працювати над собою та вдосконалюватися. Недарма найкращих залишили на співбесіду з метою працевлаштування в ПриватБанку. Для активної молоді в банку завжди відкриті двері. До слова, четвертий рік поспіль студенти українських вишів визнають ПриватБанк найкращим роботодавцем серед вітчизняних банків. У нас укладена відповідна угода з ЛНТУ про співпрацю. Онлайн-практика ПриватБанку дозволяє студентам будь-яких спеціальностей із будь-якої точки світу пройти практику та отримати сертифікат - офіційний документ, який можна пред'явити у виші”, - відзначає директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко.

Магістр Катерина Бакун працює касиром і любить користуватися електронними грошима. Дівчина купувала меблі, різні речі та нещодавно здійснювала купівлю-продаж квартири теж за допомогою електронного гаманця. Тому й обрала актуальну тему магістерської дипломної роботи - “Організація обігу цифрових та електронних грошей”. У ПриватБанку проходила практику, вважає його найнадійнішим насьогодні, користується всіма сучасними сервісами та планує реалізувати себе в цій фінансовій установі.

“Об’єктом мого дослідження є регулювання грошового обігу цифрових та електронних грошей. В Україні щороку збільшують випуск електронних грошей за допомогою пластикових карток, електронного гаманця. Інтернет став основним попитом на електронні гроші. Через мережу споживачі користуються банками-емітентами, тобто прямим посередником між людиною та основним користувачем грошей. Це зручно, адже паперові гроші можна втратити. Якщо втратив пластикову картку, то в найближчому відділенні ПриватБанку зроблять нову і електронні гроші зарахують на твій електронний гаманець. У наш час це дуже добре, адже в країні трошки безлад і мати електронний гаманець дуже вигідно. Я сама користуюся ним уже багато років і закликаю всіх охочих до цього”, - аналізує магістр Катерина Бакун.

Вадим Качановський любить працювати з цифрами. В майбутньому себе бачить фінансовим аналітиком. Магістр над дипломною роботою працював два місяці, аналізував “мову цифр банківських установ”.


“Чотири роки вивчав фінанси в університеті та свою наукову роботу “Удосконалення методів управління банківської установи” присвятив аналізу функціонування банків. Зокрема, писав про ПриватБанк, здійснював аналіз балансу, а також його активів і пасивів. У процесі дослідження переконався, що найбільше подобається аналізувати, працювати з великими обсягами інформації, відокремлювати головне”, - каже магістр Вадим Качановський.

“Більше 10 років очолюю кафедру банківської справи Луцького національного технічного університету. За цей період випустили вже понад 200 випускників: бакалаврів, спеціалістів та магістрів. Більшість наших студентів проходили практику в ПриватБанку, зокрема в Кол-центрі. Приємно тепер бачити їх, усміхнених, успішних та цілеспрямованих, на керівних посадах у банку. Наш університет готує сильних молодих фахівців, бо постійно вивчаємо потреби ринку працевлаштування, вимоги сучасних роботодавців. Викладачі зі студентами підтримують тісний зв’язок після закінчення університету”, - розповідає завідувачка кафедри банківської справи, професор, доктор економічних наук Луцького національного технічного університету Наталія Вавдіюк.

Довідка: кожен третій новий співробітник ПриватБанку - студент або випускник вишу. Щороку кількість студентів зростає, бо молоді люди, які навчаються на різних спеціальностях, не лише фінансових та економічних, можуть пройти онлайн-практику. Для цього треба лише зареєструватись на сайті. Після закінчення онлайн-практики всі студенти складають іспити та тести й отримують документи про проходження практики. А найкращі практиканти зараховуються до кадрового резерву ПриватБанку, що дає гарантію працевлаштування в банку після закінчення вишу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.