Демонополізація: у Луцьку подрібнять тендер на 6 мільйонів

Демонополізація: у Луцьку подрібнять тендер на 6 мільйонів
Луцька влада має намір розділити тендер на озеленення міста вартістю 5-6 мільйонів гривень на декілька частин.

Таким чином мерія хоче залучити більше підприємців до озеленення Луцька, - повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Раніше озелененням міста займався один монополіст – комунальне підприємство «Парки і сквери міста Луцька». Тобто усі послуги з озеленення йшли одним тендером у 5-6 мільйонів гривень. Це ставило обмеження для невеликих підприємців, адже, щоб брати участь у багатомільйонному тендері, треба було мати відповідне обладнання, техніку, людей.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що цього року разом із першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим, директором департаменту житлово-комунального господарства Юрієм Красем напрацьовують механізм, що має започаткувати демонополізацію в галузі озеленення.

Тобто загальна вартість буде розбита на всі послуги, які замовляє місто з озеленення на дрібніші лоти. І вже на ці лоти відкрито, через систему «Прозоро», оголосять торги.

«У середині лютого першими будуть оголошені тендери (лоти) на косіння. Чотири мільйони гривень будуть розділені на шість лотів по різних районах, які приблизно становитимуть від 300 тисяч гривень до 1,2 мільйона гривень. У березні буде зібрано усі пропозиції. Ми запрошуємо, заохочуємо підприємців до участі, щоб стимулювати ринок послуг сфери озеленення. Ми хочемо відмовитися від монополії, стимулювати у місті розвиток сфери послуг», - акцентував Юрій Моклиця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Демонополізація: у Луцьку подрібнять тендер на 6 мільйонів
10 лютий, 2017, 11:20