Проблему волинського перинатального центру розгляне уряд

Проблему волинського перинатального  центру розгляне уряд
Добудову волинського перинатального центру включено до вивчення і реалізації цього проекту.

Про це розповів Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів народному депутату Ігорю Гузю на його запитання до уряду: Чому пропозицію шести волинських депутатів щодо виділення коштів на добудову такого важливого для жителів області, об’єкта, проігноровано. Оскільки, цього тижня уряд передбачив на ці цілі фінансування для Буковини та Львівщини.

«Зверніть увагу на волинський перинатальний центр. Прошу розглянути це питання! Ми маємо слабкого лобіста - голову ОДА Володимира Гунчика, який нічого не може вибити для Волині. Міняйте його….», - зазначив Ігор Гузь і попросив урядовців передати прохання Президенту України Петру Порошенку та Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману відвідати нарешті Волинь для вивчення проблемних питань, тут на місці.

«Команда Президента забулася за Волинь. Петро Олексійович за 2,5 роки жодного разу не відвідав Волинь, скоро буде три. Гройсман також ні разу не приїхав...», - зауважив він.

Степан Кубів додав, що довгобуди, що будувалися під конкретні проекти, мають довготривалий часовий шлях для їх реалізації. За його словами, програма уряду є чітко зорганізована на рівень до закінчення.

У свою чергу, Віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком у своїй відповіді констатував, що Волинь є сьогодні одним з ключових регіонів у державі та підкреслив, що «важливим є питання – завершення перинатального центру в Луцьку. Також важлива та робота, яку ви (Ігор Гузь), спільно з волинськими медиками займаєтеся безпосередньо на місцях: створення госпітальних округів та їх розвиток. Щоб на Волині був не лише один перинатальний центр, а й госпітальні округи, де людям надаватимуть якісну первинну допомогу, на вторинному рівні теж, третинна ланка також.

Важливо: після створення госпітальних округів, долучити як державне фінансування, так і наших міжнародних партнерів. Спільно маємо вирішувати питання не лише одного перинатального центру, а й створення 5-6 госпітальних округів в області, і, повноцінно працювати для Волині».

Нагадаємо: Ігор Гузь, ще торік у грудні, взяв в роботу прохання голови обласної ради Ігоря Палиці – допомогти на державному рівні передбачити кошти в держбюджеті-2017 на добудову перинатального центру в Луцьку, готовність якого сягає 85%. Т

Також з його ініціативи було надіслано до уряду звернення, під яким підписалися усі 6 народних депутатів, які представляють інтереси жителів області в парламенті.

За прогнозами спеціалістів, на завершення цього проекту потрібно орієнтовно 95 мільйонів гривень. Для потреб уже закуплена дороговартісна апаратура.

Якщо вдасться змобілізувати зусилля всіх сторін, вигоду від добудови перинатального центру – матиме вся Волинь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Проблему волинського перинатального центру розгляне уряд
10 лютий, 2017, 12:50