Батьки неохоче відпускають дітей в армію, – військовий комісар із Волині

Батьки неохоче відпускають дітей в армію, – військовий комісар із Волині


Військовий комісар Шацького районного військового комісаріату Василь Матвійчук розповів, що в районі неохоче йдуть служити в ЗСУ.

Про це йшлося під час оперативної наради, – пише Район.Шацьк.

Зокрема під час наради в Шацькій районні державній адміністрації говорили про стан виконання заходів, пов’язаних з призовом на військову службу за контрактом та про підготовку до призову на військову службу до Збройних сил України.

Планове завдання на військову службу за контрактом для Шацького РВК на І квартал 2017 року – 7 людей. Станом на 6 лютого призвано та зараховано до лав Збройних сил України 3 особи, тобто, 42,8% від планового завдання.

Із січня цього року розпочали приписку юнаків 2000 року народження до призовної дільниці. Приписці підлягає 160 юнаків, нині завдання виконано на 75%. В рамках підготовчих заходів проводиться оповіщення призовників з метою уточнення облікових даних та проходження медичної військово-лікарської комісії на визначення придатності до військової служби.

У Шацькому райвійськкоматі, згідно з поданими списками органів місцевого самоврядування, оповіщенню підлягає 302 особи.

За словами комісара, його відомством розроблені графіки вивчення призовників, згідно з якими представниками військкомату спільно з органами місцевого самоврядування буде проводитись вивчення юнаків за місцем їх проживання. А ще він попросив всіх присутніх керівників надавати всебічну допомогу в оповіщенні та забезпечити явку призовників по місцю вимоги.

«Якщо загалом проаналізувати цю роботу в районі, то батьки неохоче відпускають своїх синів на службу до армії», – сказав він.

Крім того, комісар повідомив, що у червні 2017 року представниками Генерального штабу Збройних сил України буде проводитися перевірка центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, організацій, установ з питань організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних. За ігнорування цією роботою у минулому році до адмінвідповідальності було притягнуто 6 керівників районних установ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А цікаво, чи сини військових комісарів мають бажання віддати честь вітчизні ?
Відповісти
Шо б потім судили як волинську бригаду? на воротнік вам...хай діти прокурорів йдуть в ато
Відповісти
Останні новини
Батьки неохоче відпускають дітей в армію, – військовий комісар із Волині
11 лютий, 2017, 13:44