Атовець розповів, як політика розділила спілки волинських військових

Атовець розповів, як політика розділила спілки волинських військових
Керівник ГО «Волинська спілка ветеранів антитерористичної операції» Вадим Ваврищук каже, що між спілками атовців нема особливого конфлікту, але політика їх розділила.

Про це він сказав у інтерв'ю ВолиньPost.

«Я не бачу тут особливого конфлікту, але насправді спілки розділилися ще близько року тому, коли частина спілок об’єдналася у Спілку воїнів АТО Волині, а інші 18 спілок підписали договір про співпрацю та взаємодопомогу між собою», - мовив він.

«Потім була ситуація із Валентиною Касардою та санаторієм «Пролісок». Тоді до Волинської облради звернулися представник Спілки воїнів Афганістану Григорій Павлович, він же депутат облради від «Укропу», та виконувач обов’язків очільника спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович, він же довірена особа в Олександра Товстенюка під час виборів мера. Вони від імені спілок ініціювали звільнення Касарди з посади керівника санаторію «Пролісок», - додав Ваврищук.

«Мотивація була - звільнити через продаж алкоголю. Та хіба цим питанням не мають займатися правоохоронні органи? Хлопці лукавлять, бо неофіційна інформація про бажання звільнити Касарду була іншою. У такому випадку все має бути по-чесному - рубаєте голову, то кажіть, за що», - зауважив голова спілки атовців.

Прокоментував він і голосування щодо звільнення головного земельника Волині Василя Василенка.

«А щодо Василенка питання підіймали ще минулоріч. На його місце хотіли поставити іншу людину із мотивацією «це наш, це атовець». Зараз у нас знову протистояння через Василенка. Його звіт мали слухати на останній сесії минулого року. Ми зібралися головами спілок із Асоціації. На засідання приїхали голови 13-ти спілок, з іншими ми спілкувалися в телефонному режимі. Ми заслухали звіт Василенка, а потім зібралися з обговорити наші земельні питання. Проблеми були, але не настільки глобальними, щоб вимагати звільнення керівника Держгеокадастру. Більша частина проблем із землею взагалі не входила в компетенцію повноважень Василенка».

«Я теж не вірю у його цілковиту безгрішність. Але я не представник прокуратури чи поліції, я - голова спілки атовців. Мене цікавить що він на своєму місці робить для моїх хлопців. Я вважаю, що Василенко робить усе, що може, і навіть трохи більше. Щодо інших питань – це не моя компетенція. Навіть більше - мені здається, що «сир-бор» довкола Василенка розпочався через землі для КП «Волиньприродресурс».

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю З ВАДИМОМ ВАВРИЩУКОМ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знадобляться!
Відповісти
Всі хочуть бути депутатами?
Відповісти
Останні новини
Атовець розповів, як політика розділила спілки волинських військових
11 лютий, 2017, 19:55