Ковель: жінка через суд довела, що вона німкеня

Ковель: жінка через суд довела, що вона німкеня
81-річна жінка каже, що під час війни втратила свідоцтво про народження, тож довелося виготовити нове у 1965 році.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану тоді відновив запис, однак в документі допустив помилку в національності її матері, оскільки вказав, що за національністю вона українка, хоч остання була німкенею, - пише Район.Ковель.

Ковельчанка звернулася до міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану та заявила про помилкові відомості.

«Підняли» архівні дані: матір заявниці народилася у листопаді 1909 року, що підтверджується архівною копією актового запису з метричної книги Вормс-Йоганестальської парафії (селище Вільгельмсталь) Одеського повіту Херсонської губернії (нині Березанського району Миколаївської області), батьками були уродженці Німеччини та за національністю німці.

Встановлення факту неправильності в актових записах щодо національності має для старої жінки юридичне значення. Така помилка ускладнює оформлення необхідних для подальшого життя документів з метою отримання громадянства Німеччини, тому вона змушена була звернутися до суду.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Володимир Бондар заяву задовольнив повністю, встановивши факт належності матері заявниці до національності «німка», шляхом внесення міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану відповідних змін до актових записів, у тому числі про народження двох її дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якийсь дурдом, а не стаття. Бабцю по ходу лікувати треба, на 81-му то році
Відповісти
Останні новини
Ковель: жінка через суд довела, що вона німкеня
11 лютий, 2017, 23:18