На Волині думають, як рятувати державний хлібзавод

На Волині думають, як рятувати державний хлібзавод
На Державному підприємстві «Луцький комбінат хлібопродуктів №2». вартість активів у 10 разів менша за суму боргів. В таких умовах підприємство працювати далі не може.

Про це йшлося під час оперативної наради у Волинській обласній держадміністрації у понеділок, 13 лютого.

За словами директора ДП «КХП №2» Вадима Гранюка, наразі борг підприємства становить близько 0,5 мільярда гривень, а борг із виплати зарплати - 2 мільйони гривень. До того ж, наразі підприємство надає сервісні послуги, а не забезпечує власне виробництво. Тому така бізнес модель «не працює», - переконує Гранюк.

Він відзначає, що приватні інвестори не зацікавлені інвестувати в підприємство, де вартість активів у 10 разів менша за борг. Тому вже, мовляв, не раз звертався у Міністерство аграрної політики та продовольства, аби добитися передачі в аграрний фонд чи держрезерв всіх 8 комбінатів по країні. Таким чином їх загальну вартість можна зрівняти із юоргом та зробити їх економічно привабливими.

Проте в Міністерстві АПК, якому підпорядковується хлібзавод, не показують готовності щось робити в цій ситуації,- стверджує директор.

Голова ОДА Володимир Гунчик називає державну політику щодо управління державними активами на Волині «недолугою». За його словами, у області є борги із зарплати на нововолинських шахтах, в облавтодорі та на КХП №2. Всі вони – державні. Натомість у бізнесу таких «зарплатних» боргів немає.

Тому він доручив підготувати зустріч із профільним міністром Тарасом Кутовим та прем’єром Володимиром Гройсманом, щоб «розібратися» і проблемою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То нічого що комбіната вже давно не має! Там вже будинок звели і квартири продають.
Відповісти
хлібозавод? Поясню для неосвічених: хлібозавод пече хліб, а комбінат хлібопродуктів зберігає та переробляє зерно. Внесіть поправочку.
Відповісти
Не розумію,хліб купують постійно,значить підприємсво працює і повинно мати прибуток.На мою думку штучно створують банкрута щоб продати землю для чергової забудови.З такими успіхами хліб будемо завозити з сусідніх областей
Відповісти
Останні новини
На Волині думають, як рятувати державний хлібзавод
13 лютий, 2017, 10:30