Волинські митники нажили чималі статки з мізерною зарплатою

Волинські митники нажили чималі статки з мізерною зарплатою
Волинські митники зуміли накопичити чималі майно та заощадження, отримуючи порівняно невелику зарплатню.

Про це у Facebook написала журналістка Аріна Крапка.

Вона назвала свій допис доволі іронічно: «Про важку долю митників або чи відповідає задеклароване доходам».

Журналістка оприлюднила посадові оклади керівництва Волинської митниці:

- «заступника начальника» Германа Василя Миколайовича – 5686 гривень
- начальника управління боротьби з митними правопорушеннями, заступника начальника Негріча Леоніда Миколайовича – 5686 гривень
- заступника, начальника митного поста «Ягодин» Гриценка Сергія Васильовича – 5686 гривень,
- заступника начальника Багатирчука Михайла Анатолійовича - 5686 гривень.
- начальника митного поста «Луцьк» Щуцького Олександра Геннадійовича, заступника начальника – 4 997 гривень.

Як йдеться у відповіді на інформаційний запит, інформація щодо посадових окладів Негріча, Германа, Щуцького, які перебували в трудових відносинах в інших організаціях, на Волинській митниці ДФС відсутня.

А от інформацію щодо доходів очільника митного поста «Ягодин» надали.

Сергій Гриценко, займаючи посаду інспектора в далеких 90-х роках, отримував 170 карбованців. Поступово, піднімаючись по кар’єрній драбині, заробітна плата зростала, але не набагато. В 1996 році був начальником відділу та отримував 87, 53 гривні. Займаючи посаду головного інспектора з 1998 року по 2004 рік, заробляв найбільше 211 гривень. І лише у 2008 році, на посаді головного інспектора його заробітна плата становить 1050 гривень.

З 2012 року він стає заступником начальника митного поста і отримує 1501 гривню. В грудні 2013 року його призначають начальником відділу. Посадовий оклад збільшується до 2281 гривню. Однак в квітня 2014 року він вже займає нижчу посаду старшого інспектора , отримуючи 1218 гривень. З 1 січня 2015 року знову займає посаду начальника відділу, отримуючи менше, ніж на тій же самій посаді, як у 2013 році, а саме 1668 гривень.

Збільшується дохід Сергія Гриценка, коли він стає начальником митного поста «Ягодин» у 2016 році. З квітня 2016 він заробляє 2765 гривень щомісяця, а з 1 травня 2016 року – 5686 гривень.

Приблизно такі ж доходи і в його колеги, теж заступника начальника Волинської митниці Михайла Багатирчука. В 2004 році він займав посаду старшого інспектора і заробляв 132 гривні за місяць. Ще займаючи посаду заступника начальника митного поста в 2015 році він отримував 1688 гривень. Зарплата зросла в рази в 2016 році і становить 5,686 тисячі гривень.

«У своїх е-деклараціях заступники начальника вказують чималі цифри, кілька будинків, квартир та недешеві авто. Не буду аналізувати доходи усіх заступників, адже маю детальну інформацію про доходи лише двох із п’яти, які займали на Волинській митниці різні посади протягом тривалого часу», - зазначила Аріна Крапка.

За її словами, Гриценко має на рахунку в банку майже 35 тисяч доларів і 8 об`єктів нерухомості, з яких лише один на ньому, а саме квартира площею 86, 6 квадратного метра в Римачах. Автопарк невеликий – дві автівки і причіп. Нічого не вказано про доходи дружини, на яку зареєстровано 7 об`єктів нерухомості. А його заробітна плата за минулий рік становить 66,142 тисячі гривень, 99,747 тисячі – проценти.

Натомість Михайло Багатирчук декларує 4 об`єкти нерухомості, з яких на всі має право власності його дружина Багатирчук Наталія. Це квартира в Ковелі, отримана у власність в 2009 році, у Вінниці – отримана в 2015 році, а також гараж та земельна ділянка у Вінницькій області. Крім того, дружина Багатирчука займається підприємницькою діяльності і заробила в минулому році 897,8 тисячі гривень, а її чоловік – 60,5 тисячі. За даними декларації, немає у митника і автомобіля, а от підприємлива дружина їздить на BMW Х3 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ефективні менеджери Волині! Гордість краю.
Відповісти
Крали, крадем і будем красти. У нас криша в Києві котрій треба щодня платити і нам ніколи нічого не було і не буде. ХА, Ха, Ха....
Відповісти
Та скікі можна?Ще тобі платити ...
Відповісти
в нормальній державі і при толковому керівництві їх би вже давно посадили, а в нас ще й підвищення дадуть
Відповісти
Це вже не цікаво
Відповісти
Останні новини
Волинські митники нажили чималі статки з мізерною зарплатою
13 лютий, 2017, 16:27