У Володимирі хочуть збільшити вартість проїзду в маршрутках

У Володимирі хочуть збільшити вартість проїзду в маршрутках
У Володимирі-Волинському збираються підняти плату за проїзд у громадському транспорті.

13 лютого у міській раді за участі перевізників, що обслуговують міські маршрути, відбулися громадські обговорення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті, - пише ВолодимирМедіа.

Відповідно до поданих у грудні 2016 року планових розрахунків, вартість проїзду коштуватиме 3,50 гривні, для дітей – 2,00 гривні. Як виявляється, останнє підняття тарифів відбулося ще у червні 2015 року. Таку інформацію було озвучено заступником міського голови Ларисою Куліковою, котра наголосила на тому, що дане підвищення є неминучим явищем, оскільки ріст мінімальної заробітної плати вдвічі, підвищення цін на паливо та запчастини, змушують перевізників переглядати ціни на проїзд.

На зустрічі йшлося, що запропоновані перевізниками тарифи аж ніяким чином не принесуть їм шалених прибутків, а лише, як вони зазначили, виведуть їхній бізнес “на нуль”. Бо саме низькі тарифи, нерентабельність маршрутів призводять до того, що перевізники не мають за що оновлювати автопарк, намагаються економити на маршрутах шляхом зменшення їх кількості та габаритності самого транспорту. Дехто із перевізників, як стало відомо, вже зійшли з дистанції та вподальшому відмовляються надавати пасажирські послуги. І якщо так підуть і далі справи, наше місто залишиться без пасажирського громадського транспорту.

Звучало на робочій зустрічі декілька пропозицій щодо нових цін проїзду, проте на завершення дійшли до того, що 16 лютого, на засіданні виконавчого комітету, розглядатиметься рішення щодо встановлення вартості проїзду із 17 лютого в сумі 3,00 гривні. У подальшому, впродовж місяця буде проходити моніторинг фактичних затрат на перевезення по кожному міському маршруту. Після цього можна буде говорити про подальше підняття вартості проїзду в міських маршрутках. Ось тільки яким воно буде – важко спрогнозувати. Перевізники дійшли оптимальної ціни у 3,50, а як на це подивиться громадськість міста та депутати – дасться знати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.