Місто і село на Волині не можуть поділити дачний масив

Місто і село на Волині не можуть поділити дачний масив
Нововолинськ та Литовезька об’єднана територіальна громада ніяк не можуть з’ясувати, кому належить дачний масив «Прикордонник».

Звітно-виборна конференція садоводів масиву Прикордонник розпочалася з третьої спроби під суперечки та виклик поліції, - повідомляє Буг.

В ОТГ стверджують, що дачний масив «Прикордонник» за старими земельними актами наданий в оренду садоводам на постійне користування, а ці землі, відповідно, належать Литовезькій ОТГ. Натомість у Нововолинській міськраді – іншої думки. Мерія вважає: якщо землі належать Литовежу, місто не надаватиме пільгу на перевезення до дач.

Тож частина активних садоводів вирішили провести конференцію за своїм сценарієм, не надаючи слова голові «Прикордонники» Леоніду Табуринському.

«Увійшовши в залу, спочатку не зрозумів, що відбувається. Є в нас правління, яке погоджує і затверджує порядок денний конференції і відповідно ми мали це в планах. Але деякі його члени розпочали захід самовільно. Традиційно конференцію відкриваю я, потім шляхом голосування обираємо секретаря, головуючого, тоді головуючий каже порядок денний тощо. І раптом мені не дають слова сказати. Я не знаю, чим мотивувалися ці люди», – розповідає він.

Табуринський запропонував присутнім в залі проголосувати, кому відкривати захід. Хоча підтримали його кандидатуру, опоненти не відступили і продовжили зачитувати порядок денний. Почалася шарпанина.

Зрештою, Табуринський викликав поліцію.


Коли емоції дещо вгамувалися, присутнім спробували пояснити, яким чином дачний масив перейшов до Литовезької ОТГ.

Представник ОТГ Богдан Кирпичов спробував пояснити людям, чому склалася така ситуація.

«Ваш масив знаходиться на території Литовезької сільської ради, тепер громади. Працюючи в земельному відділі, піднімав питання, коли ж надавалася земельна ділянка в користування садівничому товариству, піднімало його і обласне управління Держгеокадастру. Міська влада заявляє, що масив знаходилося у їхній власності – це неправда, він так і залишається в Іваничівському районі. Знаю, яка тепер ситуація. Хто хоче приватизувати земельну ділянку – їде в Іваничі, вся ця процедура займає багато часу. В наших планах, щоб люди, які звернулися, отримали ділянку без проблем, також маємо намір присвоїти масиву адресну частину. Ми хочемо йти на поступки громадян, які звернуться до нас», – відзначив він.

Керуюча справами виконкому Нововолинської міськради Вікторія Магдисюк заявила натомість з трибуни, що для неї є «великою новиною», що садівничий масив «Прикордонник» відійшов до Литовежа.

«І коли це трапилося? Яким чином ви віддали в Литовеж садівничий масив, який належить Нововолинську. Це брехня і абсолютна неправда», - каже вона.

Садоводи обрали головою правління масиву Сергія Солтона. Тепер він вирішуватиме усі нагальні питання, в тому числі і з «пропискою» масиву.

На дачах постійно проживають біля 400 осіб, які хочуть отримати відповідні документи – не на садову, а на земельну ділянку, зареєструвати її.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Місто і село на Волині не можуть поділити дачний масив
13 лютий, 2017, 20:40