Виборчий вечір луцьких штабів. ФОТО

Виборчий вечір луцьких штабів. ФОТО
Журналісти ВолиньPost після того, як закрилися виборчі дільниці, і явище «Вибори-2012 вступило у нову фазу, проїхалися штабами основних фігурантів виборчого процесу у Луцьку. Був той незвичний жовтневий недільний вечір, коли мало кому з політиків думається про відпочинок і сон…


Штаб комуністів

В штаб комуністів вдалося завітати о 20:05, відразу після закінчення голосування.

Атмосфера у штабі - напружена. Люди постійно носилися з листочками із цифрами, записували в комп’ютери, моніторили інтернет, збирали інформацію з дільниць.

Перший секретар Луцького міськкому КПУ, кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу №22 Віктор Пащук сидів біля монітора і сам вносив якісь дані.

«Хвилююся, чекаю, збираю інформацію», - поділився думками кандидат.

Загалом атмосфера в штабі була урочисто-очікувальна. Працівники жартували і напружено працювали, але, схоже, без стресу.

Штаб Віталія Федосюка

У штабі Віталія Федосюка працювало 4 людини – це разом із самим кандидатом. На відміну від комуністів тут ніхто не бігав: всі сиділи якось розслаблено і стежили за першими результатами екзит-полів.

Віталій Федосюк розповів про випадок, який стався на дільниці в головному корпусі Східноєвропейського національного університету. Близько полудня туди завітав чоловік, який сказав, що він спостерігач із США. При цьому жодних документів не показав, але говорив українською з англійським акцентом.

За словами Федосюка, він став вихваляти вибори: мовляв вони дуже чесні і прозорі. Пізніше працівники штабу Федосюка почули, як цей чоловік з кимось говорив чистою російською.

Громадський активіст Захар Ткачук, якого ми зустріли у штабі Федосюка, розповів про дивну ситуацію, коли у Луцьку на дільницях зафіксували понад 160 журналістів від газети «Луцький замок».

«Хоча там працює всього 6 осіб», - зазначив Ткачук.

На посвідченнях нібито журналістів від газети було написано «Спеціальний кореспондент».

Штаб працюватиме до ранку – обіцяють у Федосюка
.


Штаб партії УДАР Віталія Кличка

Голова молодіжного крила УДАРу Артем Орлов розповів, що основне завдання штабу – зафіксувати найсвіжіші результати виборів. Адже він вважає, що потім ці дані можуть сфальсифікувати.

Він сподівається, що УДАР займе 1-2 місце по Волині. Але це великою мірою залежатиме, скільки молоді прийшло на вибори, адже за його словами, більшість молоді підтримує саме цю партію.

Працівники штабу пили каву і зізнавалися, що хотіли спати, але уважно продовжували моніторити ситуацію. І збирати інформацію.

«Ми підготовлні до роботи, у нас все іде спокійно», - зазначив Орлов.


Штаб партії «Україна - Вперед»

Цікава ситуація з цією партією... Репортери ВолиньPost вже були на офісі цієї політичної сили напередодні. Утім близько дев’ятої вечора у неділю 28 жовтня в офісному центрі на Винниченка, 14а, світло у вікнах було вимкнуте.



Ми зателефонували за номером, який вказаний на сайті партії. Нас переправили на ще один мобільний телефон. Там жінка розповіла, що штаб партії таки буде слідкувати за перебігом встановлення результатів. Однак місце виборчої ночі, де буде штаб, навідріз відмовилася повідомляти.



Штаб Ігоря Палиці

Проігнорували журналістів і у штабі Ігоря Палиці. Відзначимо – уже не вперше. Як відомо, штабісти Палиці працюють у офісному центрі «Директорія», що на Винниченка.

Втім цього разу ніхто зі штабу до журналіста навіть не вийшов, аби принаймні з’ясувати суть їх прохання. Спілкування відбувалося через охоронця – телефоном. Зі слів охоронця всі у штабі зайняті і радять прийти завтра вдень.

За відсутності прямої інформації, довелося збирати опосередковану. Отож, декілька деталей, які підтверджують, що у негостинному до ВолиньPost штабі Палиці, таки кипить робота.



По-перше, не зважаючи на пізню годину, біля офісного центру припарковано з десяток автомобілів.



По-друге, у холі приміщення знаходилися молоді хлопці, які зовні і з огляду на спецтехніку (вухо-рацію) схожі на охоронців, які супроводжують кандидата. Цікаво, що на сходах «Директорії» вдалося угледіти й депутата міської ради, бізнесмена Володимира Никитюка, який якраз вийшов на перекур.



Штаб Олени Голєвої

У штабі Олени Голєвої вибори – це свято у прямому сенсі слова. Адже чоловік кандидатки Микола Голєв 28 жовтня святкує день народження.

Поспілкуватися з кандидатом нам не вдалося через зайнятість останньої. Однак штабісти поділилися планами на ніч.



Якщо удень головна робота полягає у недопущені і фіксації порушень, то нині триває збір даних від спостерігачів щодо явки виборців та результатів на дільницях. Результати сподіваються отримати вже близько другої ночі.



У штабі запаслися легким перекусом: печивом, йогуртами, солодощами і кавою. Атмосфера дружня та не напружена: дівчата посміхаються, хлопці більш суворі. Загалом на поверсі Швейної фабрики – близько 30 штабістів.



Цікаво, що у кабінетах відсутні агітки кандидата. Штабісти зізнаються – усе роздали перед виборами.



Штаб Партії регіонів

Не бракує агітаційної продукції певно ще на одну кампанію у штабі Партії регіонів. Зі слів голови обласної організації Олександра Башкаленка у штабі, що розмістився на двох поверхах будинку на вулиці Привокзальній, працюють 36 людей.



У виборчу ніч тут вдалося зустріти усміхненого депутата та чиновника Андрія Мельника, бадьорого держслужбовця Івана Смоленга, сором’язливу депутатку Тетяну Дементьєву, гостинного Олександра Башкаленка та мовчазного і задумливого Олександра Курилюка.



Найбільша активність відбувається на першому поверсі. Тут дивляться Волинське телебачення і слухають координатора мережі ОПОРА у Волинській області Михайла Шелепа, збирають перші результати у ДВК, п’ють каву та їдять тістечка.



Окремо працюють юристи, які кажуть, що зафіксували багато порушень, особливо зі сторони опозиційних сил. А також окремо працює відділ партійних ЗМІ і агітаційної роботи. Кабінет в останніх щедро прикрашений фото шефа Башкаленка з жартівливими підписами.



Умиротворене враження справив заступник голови волинської ОДА регіонал Олександр Курилюк, який безпристрасно і зосереджено дивився шоу Савіка Шустера. У момент зйомок виступав якраз політичний конкурент регіоналів «свободівець» Олег Тягнибок.



Регіонали кажуть, що сподіваються отримати 20% голосів виборців. А от чого вони не сподіваються, так це виспатися у виборчу ніч.

Штаби кандидатів Тараса Божидарніка, Андрія Козюри та інших

Кандидат в народні депутати у луцькому мажоритарному окрузі Тарас Божидарнік, який свого власного офісу немає, вирішив слідкувати за даними голосування без преси.

Так само вчинив і кандидат Андрій Козюра, який судячи з розмови, великого сенсу провести ніч на офісі не бачить...

Текст і фото - Тетяна ГРІШИНА, Олександр КОТИС (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щось не всі???
Відповісти
Божидарнік із пресою - він всю ніч в ОВК сидить))
Відповісти
А "Батьківщина" разом із Пустомельою проспала вибори???
Відповісти
Перед Директорією машини найбідніших лучан стоять:)Почекайте,скоро Палиця все що вам роздавав почне назад повертати:)Не Луцьк,а продажне місто рабів:)))
Відповісти
Ну що проститутки, всі за палицю проголосували?
Відповісти
Справжні продажні криси за палицю ,а верніше за Ізю Лаптева проголосували Криси !!!
Відповісти