У Луцькому ЦНАПі діє картковий розрахунок за послуги*

У Луцькому ЦНАПі діє картковий розрахунок за послуги*
За допомогою POS-терміналів відвідувачам Луцького ЦНАП зручніше оплачувати послуги.

Лучанка Любов Павлівна вирішила їхати за кордон на заробітки. Пенсіонерка зізнається, що обмірковує ще до якої країни - чи до сусідньої Польщі, чи Швеції, де мешкає син. Жінка завітала до Луцького ЦНАП, щоб виготовити терміновий закордонний паспорт за 10 робочих днів. За послугу оплачує 810 гривень. Розраховується за допомогою картки.

“Мені дуже зручно та швидко. Картковий розрахунок вже давно полюбила, відколи вийшла на пенсію. А тут прийшла і за кілька хвилин все вирішила. Непотрібно йти оплачувати до банківського відділення за виготовлення паспорта, стояти в черзі, мерзнути. Економлю час і, як то кажуть, гроші. Беру приклад з сина”, - каже відвідувачка Луцького Центру надання послуг Любов Павлівна.


Луцьк став першим містом в Україні, де почали виготовляти в центрі надання адміністративних послуг закордонні пластикові ID -паспорти. Документ може тут замовити кожен громадянин України, незалежно від місця реєстрації. Вартість новенького паспорта залежить від терміну виготовлення: за 10 днів - коштує 810 грн, а за 20 робочих днів - 557 грн.Таку послугу зараз в Україні надає лише декілька профільних центрів.

“Щодня до нашого Центру звертається більше тисячі відвідувачів. Ми надаємо понад 300 адміністративних послуг, з них - 30% платні. П’ять POS-терміналів, які встановлені на робочих столах адміністраторів, уже кілька місяців нам допомагають: по-перше, полегшують роботу працівникам, бо на місці оперативніше вносять інформацію до кожної справи одразу ж з квитанцією про оплату, по-друге, зручно людям оплачувати послугу за кілька секунд. Раніше були черги біля банківського відділення на першому поверсі, тепер, звісно,їх менше, бо оплату можна здійснювати одразу адміністратору, не спускатися з другого поверху на перший та не гаяти часу в чергах. Адмінпослуги надаємо швидше”, - розповідає директор Луцького Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як.

Зареєструвати громадянам бізнес та нерухомість, отримати адміністративні та паспортні послуги, інші дозвільні процедури можна оперативніше за допомогою платіжної картки.

“На Волині вже встановлено більше 3000 платіжних POS-терміналів для оплати пластиковими картками в різних торгових точках та організаціях, які надають відповідні послуги населенню. Безперечно якість обслуговування зросла в першу чергу. Зокрема, в Луцькому ЦНАП, який щомісяця відвідує тисячі клієнтів, теж вже оцінили всі сучасні переваги карткового розрахунку. За кордоном - це норма, в прикордонній Волині - теж бізнес йде в ногу з часом, - розповідає керівник напрямку “Еквайринг” Північно-Західного РУ ПриватБанку Володимир Галело.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.