Волинській обласній дитячій лікарні передали обладнання

Волинській обласній дитячій лікарні передали обладнання
За зібрані у 2016 році в рамках Всеукраїнської акції «Серце до серця» для неонатального відділення Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання закупили медобладнання. У рамках акції на Волині вдалося зібрати 144 875 гривень.

Обладнання передали 14 лютого під час прес-конференції.

За отримані кошти придбали обладнання для реанімації новонароджених, серед якого – 2 шприцевих інфузорних насосів, пульсометр, монітор пацієнта базовий та 9 шприців-перфузорів для збору медикаментів.

«Це обладнання для того, аби ми допомагали нашим найнезахищенішим та найменшим пацієнтам. Можна мати бажання і фах, але якщо ти не маєш чим працювати, то не зможеш допомогти», – зауважив завідувач неонатального відділення лікарні Микола Гнатів.

За його словами, лікарня вже не вперше отримує подарунки. Через відділення реанімації за рік «проходить» 380-400 дітей, 60% із яких – недоношені. Вони потребують використання перфузорів, за допомогою яких цілодобово внутрішньовенно вводять харчові суміші. Таким чином, вдається рятувати діток, вага яких навіть менше кілограма.

«Вони можуть вижити лише завдяки тому, що їм хтось колись допоміг. Тому я дякую небайдужим людям, які їм допомагають», – підсумував лікар.

Загалом за 11 років проведення акції лише на Волині вдалося зібрати 1 мільйон 758 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинській обласній дитячій лікарні передали обладнання
14 лютий, 2017, 11:04