«Бориспіль» перейменувати на Івана Мазепи, - Гузь

«Бориспіль» перейменувати на Івана Мазепи, - Гузь
Аеропорту «Бориспіль» варто присвоїти ім’я гетьмана Івана Мазепи. Такої думки народний депутат України Ігор Гузь.

Про це повідомяляє прес-служба народного депутата України Ігоря Гузя.

Відповідне звернення надіслано Міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну із проханням взяти до уваги результати всеукраїнського голосування щодо присвоєння Міжнародному аеропорту «Бориспіль» імені видатної особистості – гетьмана Івана Мазепи та втілити це на практиці.

До відома, з 29 червня до 15 липня 2016 року на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України кожен міг проголосувати за кандидатуру видатної української особистості.

«Практика перейменувань найбільших пасажирських аеропортів світу на честь національних героїв є поширеним явищем. І за перейменування на честь гетьмана Івана Мазепи проголосували найбільше – 12768 голосів – уродженця Київщини, який є одним з найбільш видатних військово-політичних діячів в історії України і чиє ім’я є яскравим елементом тогочасної західноєвропейської культури», - йдеться у депутатському зверненні.

Однак, за повідомленнями у ЗМІ, проти перейменування виступили самі працівники українського аеропорту. Мовляв, відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичними особами та об'єктами права власності імені (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», ініціатива перейменування державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» повинне пройти широке громадське обговорення та має бути схваленою трудовим колективом підприємства.

«Вважаю таке рішення - неприйнятним. З огляду на те, що таку ініціативу підтримала величезна кількість людей. А участь у голосування взяли більш як 44 тисячі осіб. Ігнорувати думку тисяч активних громадян України, перекреслюючи їх позицією колективу окремого підприємства, є неприпустимим!» - наголошує у зверненні Ігор Гузь.

Народний депутат звернувся з проханням до Міністра інфраструктури України винести на розгляд профільного комітету парламенту та Кабміну питання щодо перейменування «Міжнародного аеропорту «Бориспіль» на честь гетьмана Івана Мазепи задля реалізації результатів всенародного голосування.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає більше людині чим зайнятися
Відповісти
Купіть краще теплий одяг бійцям, ніж кошти на перейменування пускати. Поважайте героїв доки вони живі і бережіть їх, а не вулиці/аеропорти називати і гроші в пусте в час кризи витрачати.
Відповісти
Молодец. Давно пора.
Відповісти
Останні новини
«Бориспіль» перейменувати на Івана Мазепи, - Гузь
14 лютий, 2017, 12:40