Посадовців волинського військкомату звинуватили в оборудці на 229 тисяч

Посадовців волинського військкомату звинуватили в оборудці на 229 тисяч
Поліція закидає посадовцям Волинського облвійськкомату зловживання службовим становищем в інтересах ТОВ «Доля і Ко. ЛТД» та ТОВ «Фенікс ІТ», що призвело при закупівлі рацій до переплати на 229 тисяч гривень.

Про це пишуть Наші гроші.

Восени 2015 році військкомат за переговорною процедурою уклав угоди з «Доля і Ко. ЛТД» і «Фенікс ІТ» щодо закупівлі радіо- та телепередавальної апаратури на 1,96 мільйона гривень. Після укладань угод фірмам відразу ж переказали гроші повністю.

Військкомат закупив 30 радіостанцій DM 4400 за ціною 23,499 тисячі гривень за одиницю. Але поліція провела моніторинг ринкових пропозицій і встановила, що ціна радіостанції – 15,867 тисячі гривень. Таким чином, загальна переплата по закупівлі DM 4400 становила 229 тисяч гривень.

ОВК назвав проведення мобілізації причиною закупівлі за переговорною процедурою. Але поліція стверджує, що у військкомату не було ні права проводити цю процедуру, ні нагальних потреб. Крім того, сам комітет із конкурсних торгів був не уповноважений примати рішення про закупівлю.

За даними слідства, два з п’яти членів комітету (в тому числі і його голова) на момент погодження пропозицій «Доля і Ко.ЛТД» були відсутні на засіданні, відповідно не вистачало кворуму. Хоча в протоколах було вказана присутність всіх членів комітету.

Військова прокуратура намагалася в господарському суді Волинської області скасувати рішення конкурсного комітету щодо погодження пропозицій «Доля і Ко.ЛТД», але суд позов відхилив. Поліція клопотала про доступ до матеріалів цієї судової справи, і суд це клопотання задовольнив. Хоча і не дозволив вилучати матеріали з приміщення суду.

«Доля і Ко. ЛТД» зареєстроване на киян Андрія та Ларису Татарінцевих.

«Фенік ІТ» зареєстроване в Луцьку. Власниками фірми є Роман Олійник та Оксана Приймачук.

У вересні 2015 року керівником Волинського ОВК було призначено полковника Романа Кулика.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Посадовців волинського військкомату звинуватили в оборудці на 229 тисяч
14 лютий, 2017, 14:22