У Луцьку частину озеленення міста віддадуть бізнесу

У Луцьку частину озеленення міста віддадуть бізнесу
Заступник міського голови Юрій Моклиця пропонує перетворити комунальне підприємство «Парки та сквери» та комунальну установу. На практиці це призведе до скорочення третини штату та усунення комерційної складової в роботі.

Про це Моклиця розповів під час засідання «бюджетної» комісії міськради у вівторок, 14 лютого.

Він пояснив, що комунальні підприємства, які займаються бізнесом, не можуть бути ефективні. Мовляв, до 2014 року в Луцьку було Зелене господарство міста Луцька, яке надавало послуги у сфері озеленення. Проте воно мало 1,5 мільйона боргу, тому було ліквідоване. Функції передали «Паркам та скверам», але не ліквідували причину збитковості.

Моклиця вважає, що це досить радикальний крок, проте пропозицію щодо поступового зменшення комерційного аспекту роботи «Парків та скверів» не знайшла там підтримки. Тим часом податковий борг на підприємстві більше 800 тисяч гривень через неефективне планування та інші причини.

Проте у новій установі планують залишити до 20 працівників для випадків, коли складно узгодити обсяг робіт із підрядником. Йдеться, наприклад, про корчування пеньків. Хоча депутати Сергій Була та Павло Данильчук вважають, що «приватникам» можна віддати весь обсяг робіт.

Нагадаємо, раніше озелененням міста займався один монополіст – комунальне підприємство «Парки і сквери міста Луцька». Тобто усі послуги з озеленення йшли одним тендером у 5-6 мільйонів гривень. Це ставило обмеження для невеликих підприємців, адже, щоб брати участь у багатомільйонному тендері, треба було мати відповідне обладнання, техніку, людей.

Натомість зараз загальну вартість планують розбити на всі послуги, які замовляє місто з озеленення на дрібніші лоти. І вже на ці лоти через систему Prozorro оголосять торги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку частину озеленення міста віддадуть бізнесу
14 лютий, 2017, 15:16