Волонтери подарували книги дітям волинських атовців

Волонтери подарували книги дітям волинських атовців
Із нагоди Дня дарування книг волинські волонтери організували благодійну акцію. Вони зібрали книги, які передали дітям учасників АТО.

Про це повідомили в Інституті волонтерства та громадської співпраці.

У всьому світі 14 лютого відзначають День дарування книг. Це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек. Цього року до акції долучилися й лучани.

До Міжнародного дня дарування книги громадська організація «Інститут волонтерства та громадської співпраці » спільно з відділом у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради організували акцію «Подаруй дитині книгу» для підлітків, чиї батьки захищали чи досі захищають Україну на Сході. Книги, звісно ж, обрали україномовні і такі, які б сприяли розвитку дітей, відповідно до віку читачів та їх мрій, вподобань і захоплень. Частину книг вже відправили дітям атошників з Маневицького району та вручили підліткам, що живуть та навчаються в Луцьку.

«Ми завжди підтримуємо розвиток молоді, а особливо такі акції, адже виховувати у дітей любов до справжніх українських книг, розвивати мислення за їх допомогою – це важливий крок до формування всебічно розвиненої особистості та здорового суспільства», – зазначає начальник відділу справах сім’ї та молоді Олексій Веремійчик.

«Мені подобається, крім читання літератури за шкільною програмою, для власного розвитку ще читати й інші цікаві книги, обговорювати їх зміст з друзями. Не вірте тим, хто каже, що молодь не читає! Просто ми не завжди читаємо те, що є в навчальних програмах», - говорить донька волинського захисника України Мар’яна Березюк.

Організатори акції сподіваються, що вона стане щорічно, та до неї можна буде долучити більше меценатів та різну цільову аудиторію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.