«Кіборга» засудили за прапор України

«Кіборга» засудили за прапор України
Двічі пораненого захисника Донецького аеропорту Миколу Лаврика засудили за за крадіжку державного прапора на Вінниччині. Стяг оцінили в 300 гривень і дали максимальне з передбачених статтею покарання.

Про це повідомляє ТСН.

Лаврик розповідає, що прапор висів на зігнутій трубі на в'їзді в село Бандишівку – брудний і пом'ятий, немов ганчірка. «Кіборг» каже, що зняв його, бо на власні очі бачив, як у Донецькому аеропорту хлопці вмирають за прапор.

«Якось усередині все перевернулося, коли побачив. Я його і забрав. Прапор України не повинен у такому стані знаходитися. Якщо він пошарпаний, брудний – значить, він їм не потрібен. Я його забрав додому, почистив, виправ і залишив у себе», - розповів він.

Наступного дня сільський голова заявив про крадіжку на суму, що підпадає під статтю.

«Голова сільської ради надав на довідку про те, що державний прапор перебував на балансі і коштував 300 гривень», - розповів начальник Могилів-Подільського відділу поліції Валерій Жучковський.

Суд ухвалив покарати атовця трьома роками позбавлення волі, хоча адвокати доводили, що прапор насправді дешевший і під статтю не підпадає.

«Закупили такий самий прапор, який коштує 65 гривень, а не 300. Але це невигідно було правоохоронним органам: якщо 65, тоді не буде кримінальної відповідальності. То вони вирішили оцінити в 300 гривень», - каже адвокат Олександр Гардецький.

До послуг юриста «кіборг» вдався лише після того, як почув безглуздий вирок і зрозумів потребу в апеляції. Під час роботи адвокат з'ясував чимало цікавого, зокрема й те, що насправді прапор за нібито 300 гривень на балансі сільради не перебував.

«Виходить, обманув. Зараз проведемо перевірку спільно з прокуратурою і дамо принципову оцінку діям посадовця», - заявив керівник місцевої поліції Валерій Жучковський.

Однак тепер уже й сам сілький голова запевняє, що заяву в поліцію не писав.

«Я в усній формі в телефонному режимі сказав – і все», - твердить сільський голова сБандишівки Микола Антонюк.

Роботу поліції та прокуратури обіцяють оцінити за підсумками службових розслідувань.

«Ми перед ним вибачилися за дії своїх підлеглих. Я особисто був у Лаврика дома. Ми ситуацію виправимо, слідчі, які дійсно не провели, як положено, перевірку по даному кримінальному провадженню, будуть покарані», - пообіцяв Жучковський.

«Якщо буде провина, крім того, посадових осіб поліції і прокуратури, ми їх також покараємо. Ніхто оце залишати так не буде», - переконує керівник Могилів-Подільської місцевої прокуратури Олег Путря.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От дурні!!!! Хлопчину героя, захисника держави, визнали винним в тому за зо він ледь не втратив життя!!!!! Видно, що суддя і голова сільради нікого не втрати на війні!!!!
Відповісти