Купуй сам: у Луцьку атовцям пропонують самим обирати житло

Купуй сам: у Луцьку атовцям пропонують самим обирати житло
У Луцьку до програми придбання житла для учасників АТО на умовах співфінансування пропонують внести зміни – зокрема, хочуть змінити розпорядника коштів та забезпечити, аби самі атовці початково вносили кошти на рахунок та самі вибирали для себе квартиру.

Про це йшлося 15 лютого під час засідання постійної комісії з питань соцзахисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури та мови Луцькради.

Так, повідомили, що є пропозиція внесення змін до комплексної програми забезпеченням житлом на умовах співфінансування мобілізованих та родин учасників загиблих учасників АТО.

Зокрема, директор департаменту фінансів Лілія Єлова розповіла, що пропонують купувати житло не через управління капітального будівництва, а через управління соціальної політики. Таким чином, учасник АТО, який матиме право на придбання, відкриватиме рахунок в «Ощадбанку», тоді вноситиме свою частку. Лише після цього через управління перераховуватимуть передбачену бюджетом частку. Після цього учасник АТО сам вибиратиме для себе квартиру, а після купівлі приноситиме в управління соціальної політики підтверджуючі документи.

У разі купівлі квартири більшої від передбаченої програмою площі, за додаткові метри доплачуватиме сам учасник АТО.

До слова, зараз у Луцькраді готують лист на Волинську обласну раду щодо виділення коштів у рамках співфінансування. Повідомили також, що станом на сьогодні у програмі хочуть взяти участь 63 бійці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, житло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.