Лучан закликають стати кровними супергероями

Лучан закликають стати кровними супергероями
У Луцьку стартує п’ята хвиля акції  Всеукраїнського благодійного проекту «Допомогти може кожен».

Мета цьогорічного заходу полягає у тому, щоб зібрати максимальну кількість доз крові для Луцького гарнізонного військового госпіталю.

Усі охочі з 20 по 24 лютого, що відповідають вимогам для донорів, можуть прийти на Волинську обласну станцію переливання крові. Адреса медичного закладу: м. Луцьк, проспект Волі,47.

Прийматимуть донорів протягом 5 зазначених днів з 10.00 до 13.00 год.

Для того, щоб здати кров потрібно мати документ, що засвідчує особу, наприклад, паспорт, водійські права тощо.

Гасло цьогорічної акції: «Здай кров – стань супергероєм». Кожен, хто захоче стати донором, отримає талон на обід, вартістю 50 гривень, додатковий вихідний із збереженням за ним середнього заробітку та особливу нагороду. Цього року – це звання супергероя.

Донор матиме нагоду вибрати наліпку з зображенням улюбленого героя коміксів «Марвел» та «DC»: Супермена, Бетмена, Жінки-кішки, Аквамена, Флеша, Месника, Зеленого Ліхтаря, Людини-павука, Халка, Росомахи, Залізної людини, Капітана Америки, або будь-кого з Фантастичної четвірки чи Хранителів.

На наліпці людина, яка здала кров, зможе вказати своє ім’я та залишити цей своєрідний пам’ятний знак на почесному плакаті проекту «Допомогти може кожен».

Вибір тематики організатори пояснюють героїзмом та сміливістю сучасних донорів. Співорганізатор акції у Луцьку Катерина Білохвіст стверджує, що людей, які здають кров, з впевненістю можна назвати супергероями нашого часу, адже вони роблять хорошу справу за власним бажанням.

«Ми очікуємо на збільшення кількості проінформованих людей щодо користі донорства, на їхню відповідальність та бажання допомогти. Оскільки донором не може стати людина з набутими хворобами – соціальна небайдужість спонукатиме її вести здоровий спосіб життя. Загалом, хочеться, щоб люди були більш свідомими, адже саме такі невеликі, але дуже потрібні кроки, роблять кожного з нас супергероєм», - запевняє Катерина Білохвіст.

«Приєднатися може кожен, хто відповідає вимогам донорства. Героєм бути легко», – стверджує співорганізатор акції у Луцьку Олександр Романчук.

Зауважимо, що донором може стати не кожен. Зокрема, людина має важити більше 60 кілограмів та досягнути повноліття.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучан закликають стати кровними супергероями
15 лютий, 2017, 13:15