На Рівненщині виявили міні-завод з виготовлення вибухівки

На Рівненщині виявили міні-завод з виготовлення вибухівки
На Рівненщині у чоловіка вдома виявили незакону зброю та предмети для виготовлення вибухівки.

Під час санкціонованого обшуку у господарстві 43-річного уродженця Грузії, жителя села Нова Українка Рівненського району, правоохоронці виявили та вилучили більше 50-ти предметів, які незаконно зберігалися чоловіком, серед яких була зброя та суміші для виготовлення вибухівки, - інформує ГУНП у Рівненській області.

На кухні правоохоронці виявили сховану перероблену гвинтівку з військовим оптичним прицілом, п’ять малокаліберних патронів до неї, пристрій схожий на пістолет-револьвер системи Нагана без ударно-спускового механізму, три ножі-мечі, чотиригранний голковий штик-ніж до гвинтівки, округлий предмет з двома лезами, два затвори кустарного виробництва, сокира, виготовлена по типу японської холодної зброї та спеціальний лом.

На горищі також виявили шість ємкостей загальним об’ємом понад 13 літрів із селітрою та сріблястою порошкоподібною речовиною, пакет із шрапнеллю, дві коробки із капсулями до вогнепальних патронів, шість кілограмів графіту особливої чистоти, поліетиленовий пакет з сріблястою порошкоподібною речовиною, сіру речовину у полімерній плівці, обмотану чорною ізоляційною стрічкою та аналогічно запакований циліндричний предмет, каміння бурштину-сирцю різних фракції, а також респіратор та тертку для сірки.

Та найбільшу увагу поліцейських привернув балон із-під вогнегасника, в середині якого був через спеціальний отвір закладений електричний провід на кінці з циліндром, схожим на детонатор, та ще два саморобні вибухові предмети, щільно замотані у плівку.

Крім того, під час обшуку правоохоронці виявили п’ять документів (паспорти, посвідчення та техпаспорт), виданих на різні особи. Їх також вилучили та перевіряють на предмет підробки чи викрадення.

Також у ніші правоохоронці виявили 11 електроінструментів. Чи крадені вони, з’ясовуватимуть у ході досудового розслідування.

Зі слів працівників вибухотехнічного відділу ГУНП в Рівненській області самі по собі окремо речовини не становлять загрози, однак при певних комбінаціях – це вибухова речовина.

З’ясувалося, що чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та незаконного поводження зі зброєю.

Його за місцем проживання на момент приїзду поліцейських удома не було, тож власника міні-заводу вибухівки наразі розшукують оперативники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це ж наш брат від сракомшвілів!
Відповісти
Останні новини
На Рівненщині виявили міні-завод з виготовлення вибухівки
15 лютий, 2017, 16:59