У Ковелі на суд по Катерині Литкіній не з'явились свідки

У Ковелі на суд по Катерині Литкіній не з'явились свідки
У Ковелі сьогодні, 15-го лютого, відбувся судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням неповнолітнього Назара Статочнюка у вбивстві мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Нагадаємо, що обвинувальний акт щодо неповнолітнього Статочнюка надійшов до Ковельського міськрайсуду 7-го лютого, - пише Буг.

9-го лютого у Ковельському міськрайонному суді Волинської області колегія суддів своїм рішенням задовольнила клопотання прокурора Самчука щодо продовження обвинуваченому у вбивстві неповнолітньої жительки Нововолинська Катерини Литкіної Назару Статочнюку терміну перебування під вартою до 9-го квітня 2017 року та призначила справу до судового розгляду з викликом свідків, зазначених у списку, поданим прокурором.

На судове засідання 15-го лютого прибули представники громадськості, активісти та ковельські журналісти. Свідки на суд не з’явилися.

Наразі не відомо, чи були вони належним чином повідомлені про дане засідання. За попередньою інформацією, ніхто із них листа з суду не отримував, лише один свідок, але він далеко на навчанні і приїхати не встиг, адже повістка прийшла ввечері 13-го лютого.

Сторона підсудного представила свідка Валерія Терлецького (дід обвинуваченого), хоча суд його не викликав.

На початку судових дебатів захисник обвинуваченого Віктор Шостак представив відвід колегії суддів, мотивуючи тим, що вони справу розглядають упереджено (надто швидко ознайомилися з матеріалами справи, не наведені всі докази, щоб викликати свідків тощо).

Прокурор Самчук й потерпіла сторона відвід заперечили, бо вважали його безпідставним.

Розглянувши дане клопотання, судді відлучались в нарадчу кімнату. Пізніше стало відомо, що колегія не задовольнила прохання Шостака про відвід складу суду через упередженість.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
автори статті!!!.Всі докази, в тому числі і явку свідків, відповідно до закону, в судове засідання забезпечують сторони кримінального провадження, які заявили клопотання про дослідження таких доказів!!!. При чім тут суд???. Він може лише сприяти у явці свідків, шляхом видачі повістки, якщо їх не може неодноразово забезпечити явку сторона, яка клопоче про їх допит. Не виставляйте своє тупе невігластво напоказ та не вводьте в оману громадян!!! Скільки ця правова вакханалія буде продовжуватися??? Позорище!!!
Відповісти
Останні новини
У Ковелі на суд по Катерині Литкіній не з'явились свідки
15 лютий, 2017, 17:35