У Луцьку мізкували, як зробити місто привабливим для туристів

У Луцьку мізкували, як зробити місто привабливим для туристів
Квіткова алея, медовий маршрут та «Маленька Венеція» - ці та багато інших проектів лучани пропонують втілити в місті задля розвитку туризму.

Обговорення туристичного аспекту Стратегії Луцька проходило сьогодні, 15 лютого в стінах Музею історії Луцького братства за участі депутатів Луцькради, учасників громадської організації «Туристичний альянс», студентів та викладачів луцьких вишів, журналістів та небайдужих лучан.

Начальник відділу розвитку туризму управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська пояснила, що за 2016 рік Луцьк відвідало понад 200 тисяч туристів, а про місто пишуть у всеукраїнських туристичних видання. Окрім цього, у Луцьку створили міжнародний туристичний маршрут "Шлях Гедеміновичів", до якого входять ще 22 міста з 5 країн.

Водночас для приваблення туристів до нашого міста, за словами Катерини Теліпської, потрібно більше розвивати подієвий туризм, відкривати нові туроб’єкти, залучити водні ресурси, показати туристам волинську регіональну кухню та паломництво.

«Мало хто знає, але підземелля Луцька входять до п’ятірки наймістичніших в Україні і на цьому також можна роботи ставку. Але переважно наші підземелля закриті. Дуже важливо задіяти і наші водні ресурси, адже не кожне місто може похизуватись річкою, яка протікає через його центральну частину», - запевнила Катерина Теліпська.

Представник ГО «Туристичний альянс», голова громадської організації «Братство бджолярів землі Волинської «Ройовий Стан» Володимир Дмитрук переконаний, що в місті не завадило б розробити медовий маршрут. Або хоча б виділити територію в Центральному парку імені Лесі Українки, на якій облаштувати апітерапію, тобто сон на вуликах з бджолами.

Окрім цього, Володимир Дмитрук пропонує висадити в місті алеї з квітами, які розквітають просто на очах. Це, переконаний Володимир Дмитрук, могло б стати своєрідною «фішкою» міста.

«Колись в Криму я придбав собі квітку, яку в народі називають «нічна фея». Цвіт цієї рослини цілий день закритий, але десь приблизно в 21:00 вона розцвітає всього за 5 хвилин, просто на очах. Це краса неймовірна. Можна було б цими квітами висадити цілі алеї», - зазначив він.

У свою чергу, представники ГО «Туристичний альянс» зауважили, що мало місцевих підприємців зацікавлені у розвитку туризму.

«Нам треба залучати більше активних підприємців та представників бізнесу, які не просто зацікавлені у прибутку, а справді горять нашим містом і знають, як його змінити. А також хотілося б більшої підтримки зі сторони держави», - сказала представниця "Туральянсу".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"упхавління туризму та прицмоції"! сила, допоможуть!
Відповісти
можливо варто це питання розділити на декілька напрямків,а саме:історичний, відпочинковий, спортивний, оздоровчий(медичний),ін.та, виходячи з реальних фінансових можливостей, про щось фантазувати та планувати!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку мізкували, як зробити місто привабливим для туристів
15 лютий, 2017, 19:41