На Волині відновлять залізничне сполучення «Ковель-Хелм-Люблін»

На Волині відновлять залізничне сполучення «Ковель-Хелм-Люблін»
Перспективи розвитку прикордонної залізничної інфраструктури Волинської області та Люблінського воєводства обговорили 15 лютого 2017 року у Волинській облдержадміністрації.

Ключовою темою розмови української та польської сторін був пошук шляхів реалізації проекту залізничного пасажирського сполучення «Ковель-Хелм-Люблін», - повідомляє прес-служба ОДА.

Експлуатаційні характеристики дільниці «Ковель-Ягодин-Держкордон», статистику вантажних та пасажирських перевезень надав присутнім сторонам начальник регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Груник. Окрім того, він підкреслив потребу українців здійснювати поїздки до країн Європейського Союзу, в тому числі й Польщі, з метою вирішення політичних, економічних та соціальних питань.

Поділився Іван Степанович і досвідом уже реалізованого залізничного проекту в напрямку «Київ-Львів-Перемишль», що розпочав свою роботу 23 грудня 2016 року. За його словами, міжнародний пасажирський маршрут виявився доволі зручним та необхідним, адже квитки розкуповують за лічені дні. Нині, більше 25 тисяч пасажирів скористалися послугами цього маршруту.

Відтак, за інформацією Івана Груника, за 2016 рік з метою відвідування Республіки Польща послугами пасажирського поїзда сполученням Київ-Варшава скористалися 2277 пасажирів.

За підсумками обговорень, таки вдалося напрацювати шляхи реалізації залізничного сполучення на широкій колії «Ковель-Хелм-Люблін», що буде здійснюватися українською стороною в особі «Укрзалізниці».

Слід зазначити, що за результатами круглого столу сформують робочу групу із представників обох сторін для детального аналізу та втілення транскордонного проекту.

Також важливим питанням залишається узгодження тарифної політики, адже ціна квитка має бути доступна усім верствам населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині горів будинок
16 лютий, 2017, 10:54
На Волині відновлять залізничне сполучення «Ковель-Хелм-Люблін»
16 лютий, 2017, 10:14