«Ми не плануємо віялових відключень», - Гунчик про надзвичайний стан в енергетиці

«Ми не плануємо віялових відключень», - Гунчик про надзвичайний стан в енергетиці
На Волині варто активізувати роботу з економним і раціональним використанням енергоносіїв.

Про це повідомив під час засідання обласного Антикризового енергетичного штабу голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, – повідомляє Конкурент з посиланням на НСТУ ВРД.

Нагадаємо: український Уряд ухвалив рішення про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії. Це через "блокаду" тимчасово непідконтрольних територій України, що спричинило штучний дефіцит антрацитового вугілля, з якого виробляється третина всієї електроенергії.

"Вимкнення електроенергії відбуватиметься лише у крайніх випадках, і ми будемо заздалегідь про це інформувати. Наразі питання про це не стоїть. Ми на максимум довантажимо усе, що можливо довантажити, що є не здорово, тому що на максимумі довго працювати неможливо. Але ми будемо вживати усі необхідні заходи, – заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Запроваджені КМУ антикризові заходи покликані убезпечити населення від вимкнень, а також забезпечити належну роботу енергосистеми, у першу чергу, промислових підприємств.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик звернувся до мешканців Волині, надавачів відповідних послуг продовжити активний режим енергозбереження. Переведення котелень на альтернативні види палива, своєчасні розрахунки різними споживачами за надані послуги та облік електроенергії – це запорука успіху безпеки земляків.

«У нас єдина збалансована система енергопостачання, і якщо десь будуть якісь проблеми, то вони, можливо, матимуть вплив на всю ситему, – повідомив Володимир Гунчик. – Не хотілося б, щоб на Волині ми це відчули. Тому головне – це розрахунки, економний режим споживання енергоносіїв і бути впевненим в тому, що це тимчасово. За тією інформацією, що я маю від наших енергетиків, ми не плануємо віялових відключень».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ми не плануємо віялових відключень», - Гунчик про надзвичайний стан в енергетиці
16 лютий, 2017, 14:33