Обшуки у Волиньській облради могли бути «демонстрацією сили»

Обшуки у Волиньській облради могли бути «демонстрацією сили»
Показові обшуки в приміщенні Волинської облради та помешканнях керівників КП «Волиньприродресурс» Веніаміна Туза та Василя Столяра могли бути «демонстрацією сили» з боку адміністрації президента.

Про це пише у статті «Маски-шоу: чому проводили «бурштинові» обшуки у Волиньраді» журналіст Антон Бугайчук.

Нагадаємо, обшуки провели у середу, 15 лютого. Як ідеться у постанові судді Печерського суду Києва Олега Білоцерківця, від управління з розслідувань особливо важливих справ у сфері економіки Департаменту з розслідувань особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України надійшло клопотання по обшук «нежитлових приміщень» (фактично кабінетів у облраді), які використовує КП «Волиньприродресурс».

А кримінальне провадження, через яке весь «кіпіш», розпочали 8 лютого 2017 року «за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державної служби геології та надр України, які незаконно видали спеціальні дозволи на користування надрами на видобуток бурштину на території Волинської області, чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України».

Зокрема йдеться про те, що ці «службові особи» нібито порушили пункт 8 постанови Кабміну №615, бо без проведення аукціону надали такі надра «Волиньприродресурсу» на 20 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що ж вони хотіли? Щоб два слідчих в цивільному, які як правило неозброєні, проводили обшуки? Смішно..... бо варта порядку палиці одразу ж стала їм перешкоджати, а тут прийшли до зубів озброєні силовики, от вони хвоста і піджали!!!
Відповісти
Останні новини
Обшуки у Волиньській облради могли бути «демонстрацією сили»
16 лютий, 2017, 23:29