Волинська громада підтримала блокаду окупованих територій

Волинська громада підтримала блокаду окупованих територій
Депутати Павлівської громади ухвалили звернення про підтримку блокади окупованих територій.

16-го лютого відбулася сесія Павлівської сільської ради. Це була друга сесія і третє пленарне засідання уже об’єднаної територіальної громади, - пише БУГ.

З ініціативи фракції УКРОП в Павлівській сільській раді одноголосно було прийняте звернення щодо підтримки торговельної блокади. Озвучив його керівник фракції Назарій Недбайло. Як він повідомив, раніше подібні звернення прийняли Волинська обласна рада, Львівська міська рада, Червоноградська міська рада і багато районних і сільських рад.



Звернення Павлівської сільської ради Іваничівського району Волинської області до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади

Ми, депутати Павлівської сільської ради, висловлюємо свою підтримку ініціативам ветеранів-учасників бойових дій в АТО, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Ми усвідомлюємо всю глибину гуманітарної катастрофи, яку переживає мирне населення на сході України від початку окупації частини нашої території Російською Федерацією. Вважаємо, що всі гуманітарні вантажі повинні чітко врегульовано надходити до наших людей на Донбасі. Україна, як держава, повинна подбати про те, щоб у мирного населення було найнеобхідніше: продукти харчування, медикаменти, енергопостачання.

Але сьогодні очевидним є те, що через корупційні схеми фейкові «республіки», контрольовані Кремлем, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів, зокрема і боєприпаси, якими вони ведуть вогонь по наших військах. На територію України з непідконтрольних областей через канали контрабанди потрапляє зброя, наркотики, контрафактна та фальсифікована продукція (йдеться про алкоголь, тютюнові вироби, ліки тощо).

Крім того, через лінію розмежування в Україну постачаються нафтопродукти, вугілля, які реалізовуються, в результаті чого терористи та їхні симпатики-олігархи наповнюють свої кишені.

Вважаємо, що в умовах, коли війна, розв’язана Російською Федерацією проти України, продовжується, торговельно-економічні відносини, внаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути перекриті. Тому вважаємо торговельну блокаду ефективним способом впливу на бойовиків і їхніх російських кураторів.

У той же час, нас насторожує інформація, поширена у ЗМІ, про переслідування з боку української влади ветеранів-учасників бойових дій в АТО, які розпочали свої акції, спрямовані на боротьбу з контрабандою.

Зважаючи на викладене, Павлівська сільська рада рада вимагає:

– на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;

– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;

– встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;

– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Ми, депутати Павлівської сільської ради Іваничівського району Волинської області, представляємо інтереси об’єднаної територіальної громади, з якої було мобілізовано сотні людей на боротьбу з агресором. Нав’язаний Росією збройний конфлікт на сході України забрав до двох сотень життів наших земляків. Ми не можемо стояти осторонь ситуації, коли для одних війна – це боротьба за свою державу, а для інших – цинічний бізнес.

Нинішня ситуація вимагає негайного втручання та рішучих, ефективних дій влади. Ми, депутати Павлівської сільської ради Іваничівського району Волинської області, наполягаємо: органи державної влади зобов’язані докласти усіх зусиль, аби якомога швидше припинити торговельно-економічні відносити із ворогом. Українці – сильний народ і заслуговують на сильну владу, яка спроможна їх захистити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи є шанс нарешті покращити українські дороги http://decentralization.gov.ua/news/item/id/4594
Відповісти