З бюджету Луцька вкрали 100 мільйонів гривень, - депутат

З бюджету Луцька вкрали 100 мільйонів гривень, - депутат
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов у судовому порядку оскаржуватиме незаконні, на його думку, дії Кабміну – обранець переконаний, що уряд «вкрав» у бюджету Луцька близько 100 мільйонів гривень.

Сайт Твій місцевий депутат 30 грудня, після проведення «бюджетної» сесії Луцькради, опублікував позицію Андрія Осіпова (ВО «Батьківщина») з приводу бюджету Луцька на 2012 рік.

Головний фінансовий документ Луцька 2012 року Осіпов назвав ганебним, оскільки у бюджеті критично бракує коштів на освіту та медицину.

«Тексти бюджету були подані в саму останню мить – за декілька годин до голосування. За таких умов вивчити ці документи, проаналізувати їх, запитати додаткову інформацію є неможливим. При цьому усіх депутатів «агітують» голосувати, бо по-іншому не буде», – висловлювався з приводу бюджету Осіпов.

Проте бюджет Луцька на 2012 рік того дня таки прийняли.

«У такому цейтноті голосування за бюджет не можна винуватити міського голову чи апарат ради. Усі місцеві бюджети математично прив’язані до Державного бюджету України, є його складовою. Закон України «Про державний бюджет України на 2012 рік», як ми пам’ятаємо, теж приймався поспіхом, без особливих обговорень», – зауважив Осіпов.

«Зусиллями уряду місцеве самоврядування поставлене на коліна, міський голова, поступаючись власною гідністю і гідністю лучан, змушений випрошувати гроші з державного бюджету. А потім ще й дякувати за ці копійки у низькому уклоні. Ми змушені випрошувати свої законні гроші», – пише Осіпов.

«Фактично грошей бюджету не вистачить навіть на заробітну плату «бюджетникам», годі говорити про будь-які витрати. Це неодмінно потягне скорочення працівників у школах, дитячих садочках, лікарнях, а ті працівники, що залишаться працювати, будуть отримувати мінімальну зарплату із затримкою», – критикує депутат держбюджет.

З огляду на це, Андрій Осіпов до кінця лютого планує підготувати і подати адміністративний позов до Вищого адміністративного суду про визнання незаконними дій Кабінету міністрів України, які стосуються бюджету.

«Є святая святих – видатки, що фінансуються за рахунок державного бюджету. На ці видатки треба передбачити гроші у повному обсязі. Надати у меншому обсязі математично неможливо. Це суперечить логіці бюджетних відносин. Те, як обікрали лучан цього року, викликає у мене занепокоєння», – пояснює він свої претензії до уряду.

Крім того, Осіпов пропонуватиме центральним партійним органам ВО «Батьківщина» через народних депутатів України звертатися до Конституційного суду, аби визнати неконституційним Закон України «Про державний бюджет України на 2012 рік».

«Якщо нічого не робити, то нічого і не зміниться. Мрійники змінюють світ. Той, хто стукає, тому відчиняють», – вважає Осіпов.

Також Осіпов пообіцяв невдовзі опублікувати конкретні цифри, які підтвердять, що «з бюджету Луцька цьогоріч вкрадено більше 100 мільйонів гривень».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З бюджету Луцька вкрали 100 мільйонів гривень, - депутат
04 січень, 2012, 18:26