Волинський газ відповідає нормі, - експертиза

Волинський газ відповідає нормі, - експертиза
Природний газ, який транспортується до Волинської області, відповідає вимогам державного стандарту.

Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Волиньгаз».

Проби газу, який постачається волинянам, відібрали в присутності журналістів у точках його транспортування магістральними та розподільними мережами, а також в помешканні споживача.

Для перевірки його фізико-хімічного складу зразки одночасно відправили до трьох спеціалізованих лабораторій. Результати першої експертизи засвідчили, що природний газ, який транспортується до Волинської області відповідає вимогам державного стандарту.

«Проби газу були відібрані у присутності журнілістів за напрямком його проходженння до споживача. На газорозподільній станції (ГРС), де тиск газу з високого понижується до середнього, на газорозподільному пункті, який регулює тиск газу для подачі до житлових будинків та безпосередньо у помешканні споживача. Таким чином, ми показали не лише процес відбору газу, а ознайомили з роботою газотранспортної системи, що дало змогу переконатися в її герметичності і неможливості додати будь-які сторонні продукти», - розповів начальник управління експлуатації ПАТ «Волиньгаз» Андрій Цибульський.

Перші висновки оприлюднили фахівці лабораторії «Укртрансгаз» щодо проби газу, відібраної на газорозподільній станції. Результати показали, що основний показник його якості – теплота згоряння становить 8240 ккал/м.куб. А це майже на 8% перевищує вимоги держстандарту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нам показують лише те, щр нам ПОТРІБНО бачити. а те, що газ, за який ми сплачуємо по баснословним цінам, не має необхідних теплових якостей при згарянні - відчувають просто ВСІ споживачі!
Відповісти
А чого ж тоді в камфорках плит і котлів газ неприроднього кольору? Потрібний незалежний технічний аудит
Відповісти