Під Луцьком шкільний автобус потрапив у ДТП: страховики умили руки

Під Луцьком шкільний автобус потрапив у ДТП: страховики умили руки
Новим автобусом учні школи в Гіркій Полонці тішилися недовго. Повозивши менше місяця школярів, автобус, який у ДТП пошкодила фура, став непридатним. І хоч аварія сталося ще 7 лютого, його досі не можуть віддати на ремонт, оскільки страховики не надали експертного висновку. А експерти навіть не виїжджали на місце аварії.

Про проблему зі шкільним транспортом розповів представник батьківського комітету школи Станіслав Старчук, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, лише нещодавно школа в Гіркій Полонці отримала новенький автобус. На цю події прибув і директор заводу, і керівництво району. Та їздили школярі ним всього 2-3 тижні.

Зі слів чоловіка, коли автобус перебував на стоянці, у нього врізалася фура. До слова, з білоруськими номерами. У результаті автопригоди в автобуса пошкоджене лобове скло і кузов.

Шкільний транспорт вже б давно поремонтували, запевняє він, кошти на роботи обіцяли виділити і у РДА, і на заводі, де закупляли траспорт. Але для цього потрібен висновок страхової компанії. Однак досі експерти звідти так і не приїхали.

Натомість діти мусять добиратися до школи хто чим може. Найгірше, каже чоловік, тим, кому йти пішки далеко і власного авто батьки не мають. Тоді школярі мусять доїжджати рейсовими автобусами, водії яких не дуже хочуть брати дітей. Мовляв, о 8 ранку, у годину пік, маршрутки переповнені – чимало людей їдуть на роботу. А водіям вигідніше підбирати дорослих, аніж дітей. Після того як сталася аварія, близько тижня багато дітей взагалі не ходили до школи, каже Станіслав Старчук.

Директор Гіркополонківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня Василь Мацялко розповідає, що аварія сталася о 6 ранку. На місце події одразу ж викликали працівників поліції, які оформили ДТП. Того ж дня всі документи передали в страхову компанію «Оранта», але досі звідти ніхто так і не приїхав.

Не раз керівництво школи, районного управління освіти зверталося до компанії, каже Василь Іванович, однак страховики кажуть, що це не їх вина. Мовляв, вони передали документи в мототранспортне страхове бюро, а в нього є термін до 22 лютого, щоб прислати своїх експертів.

Варто додати, що відповідно правил страхування, до приїзду експертів транспортний засіб мусить залишатися там, де і сталася ДТП. Це добре, каже директор, що аварія трапилася на стоянці. «А якби на дорозі?», - міркує він.

Відповідно до списку, шкільним автобусом на навчання доїжджала 71 дитина з навколишніх сіл: Лаврів, Оздів, Вікторяни та з найвіддаленіших кутків Гіркої Полонки. Коли школа отримала автобус, до них зверталися й батьки з Городища, аби організувати довіз і їх діток.

До того, як автобуса не було, школярі мусили добиратися рейсовим транспортом, попри нарікання на водіїв. А ще свого часу в управлінні культури РДА орендували транспорт чи інших перевізників. Тепер же і ніби автобус є, і довозити дітей нічим.

Аргументи про те, що від бездіяльності страховиків страждають діти, каже директор, на компанію не діють. Тож, незважаючи на те, що понад 70 дітей з труднощам дістаються до школи – на обстеження експерти не поспішають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оранта - ви ще судитися роками з ними будете, найгірша страхова.
Відповісти
Згідно законодавства в страховиків є 59 днів. А ДТП було 7 лютого, ось і радійте.
Відповісти
А при чому тут оранта? винуватець білорус виплата буде по білоруському полісу організовувати виплату буде МТСБУ тел 0442392030. Хто сказав що автобус повинен стояти на місці ДТП. Його не можна ремонтувати поки його не огляне призначений МТСБУ експерт. Трохи дивно коли журналісти не розібравшись в ситуації пишуть репортажі. Запросіть спеціаліста він все розрулить
Відповісти
Люди, не страхуйте там свої машини!!!!!!!!
Відповісти
"Умили руки" ? ВолиньПост, ви серйозно ? Хто пише такі заголовки ?
Відповісти
Було в мене повне Каско в Оранті. Сталась ДТП. Я ходила в Оранту як на роботу, поки вони відшкодували мені аж 25% вартості заявненої школи. Шарашкіна контора.
Відповісти
Останні новини
Під Луцьком шкільний автобус потрапив у ДТП: страховики умили руки
18 лютий, 2017, 00:59