У Рожищі вшанували Героїв Небесної Сотні

У Рожищі вшанували Героїв Небесної Сотні
Працівники Рожищенської районної бібліотеки для дорослих та РД «Просвіта» провели для учнів сьомих та восьмих класів ЗОШ №2 вечір пам’яті «Україна. Майдан. Війна».

Особливу увагу приділили волинянам, які загинули на Майдані, - пише Район.Рожище.

Едуард Гриневич, після того, як укотре відбили наступ правоохоронців, написав у соцмережі: «Хлопці, дякую за ніч. Це було неперевершено… З любов’ю – Україна». Мав чітку мету – повалити владу Януковича, і вважав це справою честі і гідності. Та постіл у скроню обірвав його життя.

23-річний Сергій Байдовський, перед від’їздом до столиці процитував українського дисидента Левка Лук’яненка на своїй сторінці в соціальній мережі: «Нація, яка не готова посилати синів на смерть, не виживе…» Куля снайпера наздогнала патріота на вулиці Інститутській, пробивши легені.

Василь Мойсей – 21 рік. Останній раз приїхав на Майдан до Києва в ніч з 18 на 19 лютого. На своїй сторінці у соціальній мережі, незадовго до смерті, написав: «Краще вмерти вовком — ніж жити псом.» Помер від вогнепального поранення в груди.

Іван Тарасюк - єдиний син у батьків. «Я повернуся в суботу», — сказав Іван мамі по телефону за кілька днів до загибелі. До останнього вона думала, що син на навчанні в Луцьку. 21-річний юнак вирішив повісити державний прапор на одному з об'єктів Майдану, снайперські кулі влучили у голову, пробили легені. Помер на місці.

Хвилиною мовчання учні та вчителі віддали данину пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
муйня малята! Байки ще свіжі.
Відповісти