У Гузя заявляють про масову фальсифікацію виборів

У Гузя заявляють про масову фальсифікацію виборів
У Ковельському виборчому окрузі намагаються сфальсифікувати результати виборів.

Про це 29 жовтня повідомили у прес-службі кандидата в народні депутати України від ВО «Батьківщина» Ігоря Гузя.

За даними Центральної виборчої комісії, станом на 14.45 кандидат в народні депутати України від ВО «Батьківщина» Ігор Гузь набирає 37,08%, а кандидат-самовисуванець Степан Івахів 34,72% відсотки голосів виборців. У зв’язку із цим окружна виборча комісія намагається фальсифікувати результати волевиявлення на користь Івахіва, стверджують у Гузя.

У Ковель вже виїхали юристи центрального штабу партії ВО «Батьківшина» та народний депутат України Андрій Парубій для недопущення фальсифікацій, кажуть у прес-службі кандидата.

Так усі протоколи дільничних комісій, згідно яких Ігор Гузь перемагає з великим відривом ОВК повертає на уточнення. Після цього тут під стінами окружної комісії, в автомобілях, або просто на вулиці члени ДВК, які представляють провладні партії переписують протоколи і повторно подають їх на розгляд. Спостерігачі зафіксували факти, коли комісії привозили із собою непідписані протоколи, неопломбовані ящики із бюлетенями, або навіть розірвані ящики із зірваними пломбами, що свідчить про ймовірну заміну бюлетенів.

Крім того, ОВК дуже повільно приймає протоколи дільничних виборчих комісій. Так, станом на 14.45 29 жовтня опрацьовано лише 40,16% протоколів, в той час як по більшості округів України та Волині в середньому вже опрацьовано майже 2/3 протоколів.

Також на кількох десятках дільниць у виборчому окрузі № 21 спостерігачі від ВО «Батьківщина» та кандидата Ігоря Гузя зафіксували масові порушення законодавства, які суттєво впливають на результати голосування. Як повідомляють спостерігачі під час підрахунку голосів були факти перекладання бюлетенів відданих за Гузя до бюлетенів Івахіва. Крім того, на кількох дільницях були відсутні таблички із прізвищами кандидатів навпроти стопок із бюлетенями, тому можливо більша їх кількість була зарахована Івахіву, хоча належала Гузю. Також траплялися факти оголошення результатів голосування ще без перерахунку бюлетенів, лише на основі даних про явку виборців. Був зафіксований факт, коли перед підрахунком голосів із стопки бюлетенів, відданих за Ігоря Гузя, зникала велика кількість бюлетенів.

«Зараз ми подаємо скарги в Окружну виборчу комісію із вимогою перерахувати голоси на тих дільницях де трапилися грубі порушення виборчого законодавства. Якщо ОВК відхилить нашу скаргу, ми будемо звертатися до суду» - заявив Ігор Гузь, кандидат в народні депутати України від ВО «Батьківщина».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.