У Ковелі члени ОВК пішли спати, грубо порушуючи закон

У Ковелі члени ОВК пішли спати, грубо порушуючи закон
Члени окружної виборчої комісії у Ковелі призупинили прийом протоколів і вирішили відіспатися до ранку, хоча закон забороняє зупиняти роботу ОВК.

Перед другою годиною ночі 30 жовтня члени ОВК одномандатного виборчого округу №21 з центром у Ковелі (м. Ковель, Ковельський, Старовижівський, Ратнівський, Шацький райони) вирішили зробити перерву у роботі й продовжити опрацювання документів від ДВК вже вранці, о дев’ятій годині.

Зауважимо, це грубе порушення виборчого законодавства. Адже у законі «Про вибори народних депутатів України» сказано, що засідання ОВК повинне тривати безперервно до встановлення підсумків голосування.

Такою поведінкою членів ОВК обурений штаб кандидата-опозиціонера Ігоря Гузя, який змагається за мандат у цьому окрузі. Гузь зі своїми прихильниками навіть оголосив голодування у знак протесту проти численних порушень, які мали місце під час підрахунку голосів. Також він подав близько десяти скарг у ОВК, хоча члени окружкому не беруться їх розглядати.

До слова, на момент оголошення перерви ОВК опрацювала майже 81% протоколів. Серед усіх п’яти волинських округів, саме ОВК у 21-му окрузі працює найповільніше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А вони що не люди? І правильно зробили! Заради цих г...о виборів своє здоров'я підривати?!
Відповісти
То не було що під вибори підв язуватись! 100% фальсифікують за Івахіва!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Треба все робити за законом. Якщо заборонено за законом, то притягувати членів комісії і голову до відповідальності. Терміново!
Відповісти
Якщо по закону, то дійсно це порушення, але давайте поглянемо під іншим кутом. Дотримуючись букви закону члени комісії не залишили бойових постів і продовжили свою роботу, враховуючи людські фактори (втома, виснаженість тощо) то могли б припуститися помилок при підрахунках і Гузь кричав би, що сфальсифікували на користь Івахіва і давайте перераховувати. Тобто тут палиця з двома кінцями: і по закону порушили і якби залишилися могли припуститися помилок і знову все по-новому. І що ж у такому випадку робити? Питання риторичне і адресувати його можна до авторів ЗУ "Про вибори". Побачимо, що з того вийде.
Відповісти
Останні новини
У Ковелі члени ОВК пішли спати, грубо порушуючи закон
30 жовтень, 2012, 04:01