У Луцьку згадають про подвиги легендарної роти «Світязь»

У Луцьку згадають про подвиги легендарної роти «Світязь»
У Луцьку організують захід, присвячений роті особливого призначення «Світязь», яка пройшла чимало гарячих точок АТО.

Про це пише Вісник і К.

У червні 2014 року на Волині створили роту патрульної поліції особливого призначення «Світязь». Вже 14 серпня бійці роти вирушили у зону АТО. Так почався бойовий шлях підрозділу.

Рота «Світязь» брала участь в боях за Іловайськ, виходила із пекельного котла, зазнала перших втрат. Смертю хоробрих пали Іщук Володимир Степанович, Столярчук Мирослав Станіславович, Помінкевич Сергій Петрович, Ляшук Максим Володимирович, Сацюк Олександр Миколайович, Шолуха Віктор Григорович, Сивий Олександр Анатолійович.

У січні 2015 «Світязь» обороняв місто Вуглегірськ Донецької області. У цей час йшли бої на Дебальцівському плацдармі. Нечисельний підрозділ упродовж трьох днів бився в оточенні з переважаючими силами противника. Завдяки військовій майстерності, 30 січня рота «Світязь» героїчно вийшла з оточення, завдавши серйозних втрат ворогу.

Захід, присвячений спецроті «Світязь», відбудеться у Волинському краєзнавчому музеї 21 лютого. Початок о 12:00. Відвідувачі зможуть поспілкуватись із бійцями «Світязя», які боронили Вуглегірськ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Помінкевич Сергій боєць "Світязя" А Полінкевич Леонід!!!! Це дві різні людини, два різних героя, які загинули!!!!!!
Відповісти
Змилуйтесь, посвятіть краще добровольцям, які пройшли війну, загинули, гинуть досі, не за посаду в міліції, не за земельні ділянки, квартири і пільги. Бігають в суди на країну подають, щоб побільше компенсації вибити, ось що робить світязь. Останній рік їздять на блокпости машини пропускають, на бурштині сидять.
Відповісти
а бійці, які вийшли з "Іловайського котла" залишили "Світязь"? чи як, вроді ж не всі загинули?Дивно, "поспілкуватись із бійцями «Світязя», які боронили Вуглегірськ"...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку згадають про подвиги легендарної роти «Світязь»
20 лютий, 2017, 17:54