В Іваничах вшанували пам’ять загиблого на Майдані Сергія Байдовського

В Іваничах вшанували пам’ять загиблого на Майдані Сергія Байдовського
У волинському містечку Іваничі молитвою та тематичним вечором вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та краянина Сергія Байдовського, який загинув на Майдані.

Про це повідомляє Буг.

Іваничівці зібралися у районному домі «Просвіта», щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні та свого земляка Сергія Байдовського. На захід приїхали родичі Байдовського.

Захід вела бібліотекар Лілія Оліфір. Вона зробила екскурс присутніх у історію боротьби українського народу за волю і незалежність України. Та основну увагу приділили революційним подіям на Майдані 18-20 лютого 2014 року. На екрані картини тих буремних революційних днів у Києві змінювали одна другу.

Декілька прикладів із життя наших бійців, які загинули за краще майбутнє України, розповів настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій.

«Усіх, хто був на Майдані, об’єднувала віра у перемогу, у те, що змінимо на краще життя. В усіх жила надія, що зможемо це зробити. І любов до України. Шана і повага усім учасникам Майдану. Будьмо гідними їх боротьби!»- закликав отець Андрій.

Затим учасники заходу з вінками та лампадками пішою ходою попрямували на центральну площу селища Іваничі, де розташована фото-стела Героям Небесної Сотні. Священики провели заупокійну службу. До стели поклали квіти та поставили лампадки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Іваничах вшанували пам’ять загиблого на Майдані Сергія Байдовського
20 лютий, 2017, 20:46
Помер Віталій Чуркін
20 лютий, 2017, 20:33