Повідомили, скільки життів забрала війна на Донбасі

Повідомили, скільки життів забрала війна на Донбасі
За три роки з часу початку збройної агресії Росії на Донбасі загинули понад 9800 осіб, близько 23 тисячі були поранені.

Про це йдеться в заяві МЗС України, - передає Укрінформ.

«20 лютого 2014 року Російська Федерація розпочала збройну агресію проти суверенної держави Україна. Минуло три роки з часу підступного нападу з боку держави-сусіда, який взяв на себе зобов’язання поважати суверенітет і незалежність України та, згідно з Будапештським меморандумом 1994 року, виступав одним з гарантів безпеки та територіальної цілісності України», - зазначають у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС наголосили, що Російська Федерація розпочала сплановану військову операцію, яка в подальшому призвела до тимчасової окупації АР Крим і м.Севастополь та кровопролиття на Донбасі.

«Своїми діями Росія кинула виклик заснованому на цінностях світовому порядку, намагаючись відродити геополітичні конструкції минулого, де домінували право сили та поділ на зони впливу. Жахливі цифри характеризують цю безпринципну війну Кремля проти українського народу: понад 9800 осіб загинуло, близько 23000 поранених, майже 1 млн 800 тис. вимушених переселенців. Державою-агресором захоплено 7,2% території України, де в окупації та нескінченому терорі живуть мільйони громадян України. Непідконтрольною уряду України залишається ділянка українсько-російського державного кордону протяжністю 409,7 км, через яку Росія постійно направляє на територію України нових найманців, зброю та амуніцію», - йдеться в заяві.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, скільки життів забрала війна на Донбасі
21 лютий, 2017, 01:48