Луцька активістка «воює» з комунальним підприємством «Ласка»

Луцька активістка «воює» з комунальним підприємством «Ласка»
Активістка та захисниця тварин Вероніка Федосова-Цибульська обурена тим, що у комунальному підприємстві «Ласка» не ведуть облік відловлених тварин.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, - пише ВАР.

Вона розповіла, що нещодавно у Рожищі працівники комунального підприємства «Ласка» займалися відловом собак. За її словами, за відлов кожної тварини платили по 792 гривні. Однак, мовляв, частина з упійманих собак – домашні.

«До мене звернулись волонтери з іншого міста з проханням поїхати в КП «Ласка» і забрати собаку, яка теж була відловлена на таких гастролях-підзаробітках.

Для цієї собаки волонтери знайшли нову сім’ю, на неї чекали люди, було домовлено з перевізником про доставку з Луцька у Київ. В суботу протягом години часу, я з чоловіком, 5 працівників і ветеринар КП «Ласки» шукали цю собаку по вольєрах. Не знайшли. Паралельно працівникам надзвонювали то керівник КП «Ласка» Новарчук (Дана Новарчук, – ред.), то її заступник Сергій з інструкціями – так, як Новарчук до останнього дня запевняла волонтерів, що собака «жива і вона на місці». Раптом була озвучена версія:

– То ж ту собачку забрали 2 тижні тому!

– Хто забрав?

– Ми не знаєм, то була не наша зміна», – йдеться у повідомленні.

Згодом сім’я вирішила взяти іншого собаку. На запитання звідки собака, як довго знаходиться у КП «Ласка» та чи тварина стерилізована, працівники відповіли, що не знають і не записують таку інформацію.

«Далі – маленька сценка шоу «Покажіть свій паспорт, я запишу в Акт прийому – передачі, хто і куди забирає собаку». А де ж такі ж дані про ту собаку, яку ви «прилаштували 2 тижні тому?!» – обурюється Цибульська.

Активістка наголошує, що згідно ветеринарного законодавства України, на кожну тварину повинна бути заведена облікова картка.

«А то так в Новарчук у КП «Ласка» по звітах утримується 300-400 собак – а в реалі є не більше 200. І невідомо, чи то ті самі 200 собак, яких відловили минулого місяця – чи ті попередні 200 вже зникли, а привезли нових.

І ще пару слів про власне собачку, яка отримала шанс на життя: на собаці був нашийник, вона у сильному стресі і точно не становила нікому загрози. Ми передали її перевізнику на потяг, вона поїхала у Київ.

Тому, якщо у вас зникла собака – починайте пошуки з КП «Ласка», особливо, якщо це породиста собака: таких там перепродують, або вивозять в інше місце і утримують задля продажу цуценят.

У тому ж жахливому брудному загоні (вольєром це не назвеш) вольєрі сидять собаки, яких «використали» для благодійної фотосесії до Дня усіх закоханих. Пофотографували, пропіарили «Ласку» – і лишили…», – пише Цибульська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивно що під час інспектування КП "Ласка" у Веронікі не загорілося авто, неправильно припаркованє.
Відповісти
Це шахрайка ця Дана. Туди бахають міьйони,які вона краде і кучеряво живе.Відпочиває з коханцями за кордоном.Закрити потрібно цю шаращкіну контору,якщо там ніхто нічого не облікує-це просто жах.
Відповісти
привозили туди кошеня, так там жах.... вициганили 50грн, а на зауваження, що кошеня треба оглянути ветеринаром проігнорували... надіюсь з ним все добре...
Відповісти
Я конечно сорри. НО.....на счёт миллионов гривен на КП "Ласка" мы тут не в курсах....через наши уши не пробегали эти суммы. Ну а на счёт кучерявости жизни и любовников той Даны - то больше вам известно нежели нам ))) - вы наверно досье ведёте на Дану, поди ваш муженёк туда же "сдымил" )))
Відповісти
Господи, дай нашому Луцьку таких активістів які б так воювали і за хворих дітей, і за наші лікарні, і за наші дороги, і так перевіряли фінансові звіти усіх чиновників, і обсирали би їх усіх може б це помогло бо дивлюсь що отій Дані воно нічого не допомагає.
Відповісти