Затримали банду одеситів та лучан, які підробили понад тисячу «ксив»

Затримали банду одеситів та лучан, які підробили понад тисячу «ксив»
Правоохоронці викрили групу шахраїв, яка протягом двох років підробляла посвідчення прокуратури, поліції, СБУ, бланки державних установ суворої звітності, довіреності та автомобільні техпаспорти.

По це повідомляє видання Думская.

Як повідомило джерело видання в Генпрокуратурі, в масштабній операції з викриття злочинців брали участь як одеські, таки і київські поліцейські, а також працівники Служби безпеки України та прокуратури.

За інформацією джерела, колектив підпільного «приватного сервісного центру» складався з 18 осіб – одеситів і лучан. Зараз в різних регіонах України затримані десять членів групи.

«Всього в спільній операції брало участь понад півсотні правоохоронців. Виробники фальшивих документів брали замовлення у приватних осіб на виробництво будь-яких документів, будь-якої складності. За два роки вони встигли зробити понад 1000 документів. Шахраї використовували електронні бази обліку МРЕВ, а також інших держслужб. Особливим попитом користувалися підроблені технічні паспорти на автомобілі. В результаті операції по Україні було вилучено 60 автомобілів-двійників з підробленими документами. Більшість з них перебуває в розшуку за викраденнями за кордоном», – зазначив наш співрозмовник.

Щодо банди шахраїв відкрили низку кримінальних проваджень із підробки документів.

Мережа працювала таким чином: поки одні приймали замовлення на виготовлення необхідної «продукції», інші незаконно втручалися в роботу офіційних електронно-обчислювальних машин, підшукували інформацію про автомобілі, щоб потім, використовуючи корупційні зв'язки в регіональних сервісних центрах, виготовити підроблені документи і номерні знаки на автомобілі-двійники.

«Ми провели 62 обшуки в 11 областях, майже в половині України – від Маріуполя до Волині, включаючи Одесу і Київ», – зазначив глава Нацполіціі України Сергій Князєв. Уточнено число вилучених «двійників» – 55. Також виявлені підроблені документи про реєстрацію, бланки, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, обладнання для перебивання номерів агрегатів і вузлів та інші.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одеса та Луцьк... Щось нагадує
Відповісти
Останні новини
Затримали банду одеситів та лучан, які підробили понад тисячу «ксив»
21 лютий, 2017, 09:08