У Луцькраді вирішать, чи давати «на лікування» з депутатських фондів

У Луцькраді вирішать, чи давати «на лікування» з депутатських фондів
У Луцькій міській раді під час сесії планують вирішити, чи можна із суми депутатських фондів виділяти кошти на матеріальну допомогу. Таку пропозицію вніс депутат Андрій Козюра.

А дискутували щодо неї під час засідання «архітектурної» комісії міської ради у вівторок, 21 лютого.

Козюра вважає, що ці кошти можна серед іншого витрачати на «виконання опоряджувальних, ремонтних та будівельних робіт, спрямованих на відновлення житлового фонду, благоустрою міста, покращення матеріально-технічної бази та стану приміщень бюджетних установ, підвищення рівня соціального захисту малозабезпечених та непрацездатних громадян».

На практиці це означає, що кошти зможуть виділяти, наприклад, на матеріальну допомогу для лікування або на будматеріали для мешканців.

Натомість директор департаменту ЖКГ Юрій Крась відзначає, що такі нововведення можуть загрожувати їм перевірками Контрольно-ревізійного управління, бо департамент не може просто купити «відро фарби чи три доски» і передати мешканцям. Тому він закликає прибрати із поправок до порядку використання коштів «поточний ремонт», натомість передбачити процедуру капітального ремонту.

Таку пропозицію підтримали. Директор департаменту фінансів Лілія Єлова пропонує також зробити обмеження щодо суми матеріальної допомоги та вдосконалити процедуру, адже «просто роздати всі 100 000 гривень по тисячі людям було б неправильно».

У підсумку члени комісії рекомендували обмежити статтю «матеріальна допомога» – 10% депутатського фонду, а «в одні руки» видавати не більше однієї мінімальної зарплати (зараз 3200 гривень).

А визначитися із використанням фонду за рік депутатам потрібно буде до 31 жовтня, щоб їх можна було вчасно і ефективно освоїти до кінця року. Нагадаємо, для депутатів Луцької міської ради передбачають депутатські фонди по 100 000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.