Волинські лісівники не знають, звідки взялися збитки у 14 мільйонів

Волинські лісівники не знають, звідки взялися збитки у 14 мільйонів
Волинські лісівники намагаються отримати підтвердження про обсяг збитків у понад 14 мільйонів гривень, нібито завданих у 2016 році.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

ВОУЛМГ звернулося із запитом до Держекоінспекції у Волинській області у зв’язку з оприлюдненням інформації про результати перевірок роботи державних лісогосподарських підприємств протягом 2016 року. Нагадаємо, саме на цей документ посилався перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик, оприлюднюючи інформацію про збитки довкіллю у 14 мільйонів гривень від діяльності лісгоспів на Волині.

«Враховуючи те, що ні в розпорядженні управління, ні державних лісогосподарських підприємств немає даних, які підтверджують збитки довкіллю у понад 14 мільйонів гривень, у запиті просили детально роз’яснити та надати документальне обґрунтування оприлюднених фактів», - запевнили у прес-службі.

У волинській ДЕІ за підписом начальника Олександра Ткачука лісівникам, які Пирожику, також відповіли, що проводилися перевірки і загальний обсяг завданої шкоди становить 14,4 мільйона гривень.

«Жодного обґрунтування надана відповідь не містила. Як і не додано жодної копії припису, розпорядження чи будь-якого іншого документа, який би підтверджував факт нанесення шкоди на вказану суму та будь-які вжиті Держекоінспекцією заходи щодо відшкодування нанесених збитків. Тобто, відповідь на поставлені питання не надана», - констатували у Волинському ОУЛМГ.

В управлінні запевнили, що протягом 2016 року фахівці Державної екологічної інспекції у Волинській області щодо працівників відомчих підприємств ВОУЛМГ склали 257 протоколів на 227,8 тисячі гривень. Обсяг штрафів при цьому становить 30,9 тисячі гривень.

«Не менш важливим є і той факт, що порушення, зафіксовані у актах, лише виявлені у 2016 році. А здійснювалися – у попередні роки. І не лише у 2015-му… Оскільки дані саме про суму збитків довкіллю у понад 14 млн грн активно розповсюджуються у ЗМІ, посадовими особами ВОУЛМГ вжито необхідних заходів для того, щоб у передбачений законом спосіб все ж отримати пояснення щодо походження таких звинувачень», - заявили у прес-службі волинських лісівників.

Нагадаємо, вчора, 20 лютого, правоохоронці провели обшуки у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звідки збитки? А ви подивіться у своїх лісах скільки сміття? Коли його хто прибирав??? І коли ще прибере???
Відповісти
Біжи Форточко біжи! Все фіксують і за все прийдеться відповідати!
Відповісти
Останні новини
Волинські лісівники не знають, звідки взялися збитки у 14 мільйонів
21 лютий, 2017, 12:12