Гунчик каже, що не ініціював обшуки в облраді

Гунчик каже, що не ініціював обшуки в облраді
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик каже, що не має відношення до «бурштинових» обшуків у обласній раді.

Про це він розповів у інтерв’ю ВолиньPost.

Нагадаємо, ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактами зловживань представників Держгеонадр, які незаконно видали спецдозволи на користування надрами на видобуток бурштину на території Волині, чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам. Справу порушили за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Слідчі Генпрокуратури провели обшуки у облраді та приміщення директора і заступника директора «Волиньприродресурсу».

«Вже чув: дехто вважає, що події, які відбулися в обласній раді (обшук, - ред.), ініціював Гунчик. Для мене велика честь співпрацювати із Генпрокуратурою, але ж не на такому рівні! Не може голова адміністрації керувати слідчими, посадовими особами, давати відповідні розпорядження. Напевне, є обставини, які змусили керувництво ГПУ ухвалити таке рішення», - розповідає Гунчик.

«Ми із коллегами журналістами знаходилися в той час в одній із кав’ярень міста Києва, спокійно попивали каву, я їв картоплю-фрі. І тут мені зателефонували, сказали, що в обласній раді обшуки. Для мене це було несподіванкою. Хтось намагається позв’язати ці події. Це робиться, щоби створити передумови для антагонізму в області. У нас обшуки проходили в агентстві лісових ресурсів. Дуже часто представники правоохоронних структур приходять в ОДА, щоб вилучити відповідні документи. Приблизно кожен тиждень. Але чомусь ніхто не робить із цього надзвичайної події», - додає голова ОДА.

За його словами, на те, щоб залучати спецпризначенців разом із слідчими були причини:

«Можливо, вплинула присутність озброєних людей. Але для цього теж є відповідна мотивація. Ми з вами бачимо, яким чином відбуваються відповідні заходи під час сесії: скільки присутніх сторонніх людей, які носять в сумках не бутерброди (ймовірно, зброю, - ред). Тому прокуратура прийняла рішення вжити відповідних заходів безпеки, щоб не створити прецедент якогось силового протистояння».

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю З ГОЛОВОЮ ВОЛИНСЬКОЇ ОДА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.