Спогади про котли і перемоги: у Луцьку бійці «Світязя» зустрілися з майбутніми військовими

Спогади про котли і перемоги: у Луцьку бійці «Світязя» зустрілися з майбутніми військовими
У Луцьку бійці роти особливого призначення «Світязь» зустрілися із курсантами Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Працівники музею розповіли юнакам про визвольні змагання українського народу, а сучасні Герої поділилися спогадами про вихід Іловайського котла та з-під Вуглегірська.

Захід відбувся 21 лютого у Волинському краєзнавчому музеї.

У рамках зустрічі для курсантів спочатку розповіли про історію визвольних змагань українського народу. Згодом слово взяли світязьці, які практично одразу після створення підрозділу вирушили на передову.

Ігор Дрючян
під час тих подій був заступником командира роти. Роту «Світязь» створили 12 липня 2014 року, а вже 14 серпня бійці опинилися в Іловайському котлі. Тоді із 30 світязьців загинуло 7, а неушкодженими повернулися лише четверо.

У вже зі півроку у Вуглегірську бійці також опинилися в оточенні. Тоді їм на визволення вирушили військовослужбовці із 30-ої бригади, але ще на підступах до міста загинули 19-ть бійців. Тому волинянам довелося шукати інший шлях, аби пробратися до Артемівська.

Майбутнім військовим бійці «Світязя» побажали мужності. Адже після того, як майбутні захисники одягнуть форму, на них ляже велика відповідальність виконувати священний обов’язок - захищати власну землю.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Спогади про котли і перемоги: у Луцьку бійці «Світязя» зустрілися з майбутніми військовими
21 лютий, 2017, 14:56