Волинян просять допомогти донецькій Авдіївці

Волинян просять допомогти донецькій Авдіївці
Ситуація у донецькому міста Авдіївка досі залишається непростою. Живлення у лікарнях, станції швидкої допомоги та міськвиконкомі забезпечують від електрогенераторів.

У Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації сподіваються на допомогу, - інформує відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Зокрема, днями голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звернувся листом до голів обласних державних адміністрацій, зокрема і до Волинської.

Зокрема, повідомити реквізити цільового фонду військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка, на які можуть бути зараховані кошти для забезпечення заходів, пов’язаних з ліквідацією надзвичайної ситуації, що сталася у місті, та для надання необхідної матеріальної допомоги постраждалим мешканцям міста.

Одержувач – Авдіївське УК/м. Авдіївка/50110000;
Код за ЄДРПОУ – 37990735;
Рахунок – № 31513931700014;
Банк – ГУДКСУ у Донецькій області;
Код банку – 834016.

Нагадаємо, в кінці січня цього року проросійські сепаратисти із застосуванням важкої артилерії спробували здійснити кілька спроб захоплення авдіївської промзони, прилеглої до стратегічно важливої траси, що поєднує підконтрольні бойовикам «ДНР» Донецьк та Горлівку. Так, 29 січня розпочалося активне протистояння українських військ та проросійських сепаратистів. Внаслідок боїв місто залишилось без електро- та газопостачання.

Також через інтенсивні бої розпочалася евакуація мирних жителів з прилеглих до лінії зіткнення територій. Окрім цього, Міжнародний комітет Червоного Хреста з п'ятниці, 3 лютого, організував доставку палива для електрогенераторів міста з розташованої на північ від міста Костянтинівки - по шість тонн на добу до врегулювання ситуації.

Однак, через знеструмлення й пошкодження ліній газопостачання гуманітарна ситуація в Авдіївці залишається вкрай складною. У місті обладнані пункти обігріву та роздачі їжі населенню.

Слід зазначити, що Волинь не лишалась осторонь. Аби допомогти постраждалим, керівництво Волинської облдержадміністрації звернулося за підтримкою до представників малого та середнього бізнесу, фармацевтів, будівельних компаній і лісогосподарських підприємств області з проханням, аби ті надали допомогу в межах своїх можливостей.

В результаті 3 лютого 2017 року гуманітарний вантаж у 20 тонн відправили у місто Краматорськ. На той час, така дислокація за даними військово-цивільної адміністрації була безпечна.

Голова облдержадміністрації закликав волинян проявити милосердя та допомогти співвітчизникам, які опинилися у біді й стали заручниками загарбницьких інтересів ворога, перерахувавши на згаданий рахунок кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай жиди скинуться у Києві
Відповісти