Пояснили, чому на Волині кладуть асфальт у сніг

Пояснили, чому на Волині кладуть асфальт у сніг
Дорожники назвали лютневе латання ям на волинських автошляхах аварійним ямковим ремонтом.

Про це повідомляє Волинський інформаційний портал із посиланням на Службу автомобільних доріг в області.

«У зимовий та післязимовий період часто можна почути нарікання про те, що на дорогах утворюється велика кількість ямковості. Люди часто обурюються, коли працівники дорожніх організацій ремонтують дороги у негоду. Мовляв, такий ремонт – гроші на вітер», – повідомили у прес-службі.

Взимку дорожники виконують аварійний ямковий ремонт. Його головна мета – безпечний рух транспорту автошляхами загального користування та уникнення більшого руйнування проїзної частини.

«Дороги Волині будувалися ще у 70–80 роках минулого століття і не були розраховані на такий рух транспорту. До того ж, великовагові автомобілі часто перевантажують, а це вкрай негативно відображається на самій дорозі. Часті перепади температури повітря з мінусових позначок на плюсові (замерзання/розмерзання шарів покриття) тільки пришвидшують руйнацію проїжджої частини. В результаті сукупних факторів дорожнє покриття втрачає свою несучу здатність, утворюються ями, вибоїни, напливи та інші руйнації. В холодну пору дорожники ліквідовують пошкодження холодним асфальтобетоном, органо-мінеральними сумішами та методом просочення.

Однак такий ремонт тимчасовий, і це потрібно розуміти. Під час ліквідації аварійної ямковості, дорожники ліквідовують також деформації покриття, які можуть стати на заваді безпечному руху транспорту», – запевняють дорожники.

Планову ліквідацію ямковості, що здійснюється за допомогою гарячих асфальтобетонних сумішей, шляховики розпочнуть із настанням сприятливих погодних умов та при стабільній температурі повітря.

«Служба автомобільних доріг приносить вибачення за тимчасові незручності на автодорогах області та дякує за розуміння», – йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Той аварійний ямковий ремонт пролежить рівно до наступної весни , а далі усе по колу ...
Відповісти